Gaaf: op deze locaties in Nederland mag je zelf je kerstboom omzagen

Hoe fijn en makkelijk een kunstboom ook kan zijn: er gaat niets boven een echte kerstboom. Begin een nieuwe traditie door samen met je lief, bestie, moeder of kids je eigen boom uit te kiezen en te zagen. Ja, dat kan echt in Nederland!

Kerstboom omzagen op De Veluwe

Denk je aan bomen, dan denk je misschien wel aan de Veluwe. Ik krijg er in eider geval altijd een winters gevoel van het het ruikt daar voor mijn gevoel altijd naar kerst!  ‘Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe‘, laat het natuurgebied weten. Je kunt op vier weekenddagen je eigen exemplaar kiezen en gratis meenemen, als je entree tot het park en voor je auto betaalt. Zo werkt het: in het centrum van het park ligt het Merchantplein, waar je je “zaag je eigen kerstboom-bon” kunt ophalen. Per persoon mag je één boom omzagen. Heb je geen zaag mee? Dan kun je er eentje van het park lenen. Reserveren is niet nodig.
Data: 11 en 12, 18, en 19 december 2021 van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Houtkampweg 9C in Otterloo

Kerstboom omzagen in het Kuinderbos – Flevoland

Ook in Nederlands nieuwste provincie Flevoland kun je je eigen kerstboom, in het Kuinderbos. Staatsbosbeheer heeft hier zo’n 15.000 bomen staan en daarvan komt elk jaar een tiende in de verkoop ‘en er gaat een enorm exemplaar naar de Tweede Kamer. De exacte datum is nog niet bekend, maar kijkend naar afgelopen jaren gok ik op de zaterdag na Sinterklaas: 11 december. Ook is er gezelligheid in de vorm van een kampvuur, warme choco en broodjes worst. In 2020 moest je je van tevoren aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/kuinderbos en mochten er maximaal 2 personen per auto het terrein op.
Datum: NOG NIET BEKEND
Locatie: Hopweg 21 in Bant

Je kunt verder lezen onder de foto >

Kerstboom zelf zagen Hoge Veluwe - Let it snow

Kerstboom omzagen in Regio Leiden – Den Haag

Wil je jaren genieten van een echte kerstboom? Bij Kasteel Duivenvoorde mag je een kerstboom mét kluit uitzoeken en -graven. Ze bieden verschillende soorten aan, Fijnspar, Nordmann, Servische spar of Blauwspar, die je ook weer kunt terugplanten. Na Sinterklaas maken ze er een echt kerstfeestje van. Prijzen variëren van 10 tot 50 euro.
Datum: NOG NIET BEKEND
Locatie: Laan van Duivenvoorde 4 in Voorschoten

Kerstboom omzagen in Regio Utrecht – Nieuwegein

Michel en Edy van Boomkwekerij Van Zijl maken er een echt kerstfeestje van. Bij hun kwekerij mag je je eigen kerstboom zagen en is er een chaletje met warme dranken en een kerstwinkeltje. Ze willen er een beleving van maken op hun buitengoed. Vorig jaar mocht je je eigen kerstboom omhakken vanaf de laatste vrijdag van november.
Datum: NOG NIET BEKEND
Locatie: Parallelweg 9in Bunnik, maandag tot zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kertsboom omzagen in Enschede

Woon je in het oosten van het land, dan is Kerstboomkwekerij Gebr. Vije jouw dichtsbijzijnde adres. Of je nou een kleine fijnspar van een tientje zoekt of een grote Nordmann spar (die je koopt vanaf 18,-), je kunt hem zelf uitzoeken bij deze kwekerij. Datum: NOG NIET BEKEND
Locatie: Pompstationweg 55 in Enschede

Kerstboom omzagen in De Betuwe – regio Arnhem/Nijmegen

In de buurt van Nijmegen en Arnhem kun je je eigen kerstboom omzagen bij ‘t Hobbyveld. Dit familiebedrijf biedt je ook de kans om zelf een kerstboom met kluit uit de grond te halen. De laarzen staan al voor je klaar! In het veld kun je de bomen zelf uitzoeken en daarnaast verkoopt het bedrijf ook kerstbomen die je zo kunt meenemen. Ze variëren van 1 tot 10 meter hoog. Ook hebben ze zogenaamde B-bomen die bijvoorbeeld rustiek scheef zijn of waarop je geen piek kunt zetten.
Data: vanaf 19 november 2021, elke dag van ongeveer 09.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Krakkedel 36 in Doornenburg

Je kunt verder lezen onder de foto >

Kerstbomen zelf zagen Boswachterij De Vuursche Baarn

Kerstboom omzagen in Baarn

Ook bij Boswachterij De Vuursche organiseert Staatsbosbeheer een kerstboomverkoop waar je zelf mag zagen of uitgraven. De website hierover is nog niet online, maar de boswachterij heeft bevestigd dat je ook dit jaar je eigen kerstboom mag uitzoeken in het bos bij Baarn. Vorig jaar was dat de zaterdag na Sinterklaas, de info voor dit jaar volgt nog.
Datum: NOG NIET BEKEND
Locatie: Hilversumsestraatweg 16A in Baarn

Kerstboom omzagen in Nationaal Park Het Drents-Friese Wold – regio Appelscha

Zelf je kerstboom omzagen alleen voor Randstedelingen? Heus niet hoor! Ook op de grens van Friesland en Drenthe, in het Drents-Friese Wold, kun je zelf een kerstboom uit het veld plukken en meenemen. In Appelscha kun je terecht in buurtschap Oude Willem, waar je voor 5 tot 15 euro je eigen boom mag omzagen. Er staan vrijwilligers klaar om je te helpen en na afloop warm je op bij een kampvuur met een choco. Datum: waarschijnlijk 11 december 2021.

Foto’s: Nationaal Park de Hoge Veluwe, Boswachterij De Vuursche

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

2 Replies to “Gaaf: op deze locaties in Nederland mag je zelf je kerstboom omzagen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *