Je eigen kerstboom zaag je hier zelf om!

Hoe fijn en makkelijk een kunstboom ook kan zijn: er gaat niets boven een echte kerstboom. Begin een nieuwe traditie door samen met je lief, bestie, moeder of kids je eigen boom uit te kiezen en te zagen. Ja, dat kan echt in Nederland!

De Veluwe

Denk je aan bomen, dan denk je misschien wel aan de Veluwe. Ik krijg er in eider geval altijd een winters gevoel van het het ruikt daar voor mijn gevoel altijd naar kerst!  ‘Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte scharrel-den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe’, laat het natuurgebied weten. Je kunt op vier weekenddagen je eigen exemplaar kiezen en gratis meenemen, als je entree tot het park en voor je auto betaalt. Zo werkt het: in het centrum van het park ligt het Merchantplein, waar je je “zaag je eigen kerstboom-bon” kunt ophalen. Per persoon mag je één boom omzagen. Heb je geen zaag mee? Dan kun je er eentje van het park lenen. Reserveren is niet nodig. Data: 12, 13, 19 en 20 december van 10.00 tot 15.00 uur.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Kerstboom zelf zagen Hoge Veluwe - Let it snow

Regio Leiden – Den Haag

Wil je jaren genieten van een echte kerstboom? Bij Kasteel Duivenvoorde mag je een kerstboom mét kluit uitzoeken en -graven. Ze bieden verschillende soorten aan, Fijnspar, Nordmann, Servische spar of Blauwspar, die je ook weer kunt terugplanten. Na Sinterklaas maken ze er een echt kerstfeestje van. Prijzen variëren van 10 tot 50 euro. De verkoop start 5 december en je kunt er elke dag (doordeweeks vanaf 09.00 uur, in het weekend vanaf 10.00 uur) een boom kopen.

Regio Utrecht – Nieuwegein

Michel en Edy van Boomkwekerij Van Zijl maken er een echt kerstfeestje van. Bij hun kwekerij mag je je eigen kerstboom zagen en is er een chaletje met warme dranken en een kerstwinkeltje. Ze willen er een beleving van maken op hun buitengoed. Je mag je eigen kerstboom omhakken van 27 november tot 20 december, maandag tot zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Enschede

Woon je in het oosten van het land, dan is Kerstboomkwekerij Gebr. Vije jouw dichtsbijzijnde adres. Of je nou een kleine fijnspar van een tientje zoekt of een grote Nordmann spar (die je koopt vanaf 18,-), je kunt hem zelf uitzoeken bij deze kwekerij. Kerstboomkwekerij Gebr, Vije is alle dagen in december open.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Kerstbomen zelf zagen Boswachterij De Vuursche Baarn

Baarn

Ook bij Boswachterij De Vuursche organiseert Staatsbosbeheer een kerstboomverkoop waar je zelf mag zagen of uitgraven. De website hierover is nog niet online, maar de boswachterij heeft bevestigd dat je ook dit jaar je eigen kerstboom mag uitzoeken in het bos bij Baarn. Vorig jaar was dat de zaterdag na Sinterklaas, de info voor dit jaar volgt nog.

Foto’s: Nationaal Park de Hoge Veluwe, Boswachterij De Vuursche

Avatar

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *