Ga terug

Banketletter

Uit: "Kort en bondig" kookboekje
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 1/2 dl water
  • iets zout
  • 200 gram amandelen
  • 200 gram suiker
  • 1 1/2 ei
  • geraspte citroenschil of citroenolie

Instructies
 

  • Bladerdeeg maken en dit rollen tot een lap van ± 1/2 cm dikte. Deze verdelen in repen van ± 15 cm breedte en ± 40 cm lengte. Hierop stevige rolletjes van het vulsel leggen, het deeg langs 3 kanten bestrijken met iets water en de lap deeg om de vulling heen vouwen.
  • Deze daarna onderst boven in het model van de gewenste etter op het met bloem bestrooide bakblik leggen. De bovenkant bestrijken met iets ei. De letters in een hete oven, welke de eerste 10 min. niet geopend mag worden, bruin en gaar bakken.