Ga terug
Het kerstrecept voor peer met mince meat en crumble uit de oven is een lekker toetje of dessert met kerst

Ovengebakken peren met mincemeat en crumble

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 2 peren
  • 60 gram bloem
  • 50 gram basterdsuiker je kunt ook één soort suiker gebruiken
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels mincemeat zelfgemaakt (zie hierboven) of kant-en-klaar
  • 2 theelepels rietsuiker je kunt ook één soort suiker gebruiken
  • 2 theelepels havermout

Instructies
 

  • Halveer de peer en haal het klokhuis eruit. Ik gebruikte hiervoor zo'n theemaatschepje maar je kunt ook een metalen maatlepel gebruiken. Leg met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal.
  • Vul elke holte met een eetlepel mincemeat.
  • Maak de crumble door de basterdsuiker en het meel te vermengen en hier met je handen de boter doorheen 'wrijven', totdat er kruimels ontstaan. Verdeel over de peren, ook over het mincemeat, en druk zachtjes aan.
  • Meng nu de havermout en rietsuiker door elkaar. Verdeel over de crumble.
  • Vak 30 minuten in de oven, zet daarna de oven uit en laat nog 10 minuten staan.