Snijdt de uien in halve maantjes. Maak van de bieten kleine partjes. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt de boter of margarine in een steelpannetje. Bak de uien met de tijm een paar minuten totdat de groenten zacht zijn.
Voeg 1 eetlepel van de azijn en de suiker toe, en roer totdat het een mooie saus vormt. Schep uit de pan en in de bakvorm/schaal.
Voeg de andere eetlepel balsamico toe en laat inkoken tot een mooie siroop. Dit kan snel gaan dus let goed op! Schenk over de uien.
Roer de bietenpartjes door de andere groenten. Bedek met het bladerdeeg en stop deze in rond de randjes, alsof je een dekbed of deken instopt.
Bak ongeveer een half uur, tot het bladerdeeg mooi goudkleurig is geworden en gerezen is. Haal uit de oven en ga met een mesje rond de rand zodat alles losgestoken is.
Nu komt de handigheid: neem een bord dat groter is dan je vorm, leg hem erop, pak het geheel met ovenwanten vast en draai snel om. Als het goed is, valt je tarte tatin op het bord.
Je kunt de taart garneren met pijnboompitten, gebrokkelde geitenkaas of een salade met rucola, maar ook gewoon op zichzelf.
Bon appetit!