Ga terug
Stoofpeertjes recept kerstdiner koken

Stoofpeertjes

Voor het lekkerste bijgerecht en toetje tijdens een feestelijke maalijd!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • genoeg peren voor een mooi voorraadje (ik haal meestal zo'n 2 a 3 kilo)
  • kaneelpoeder naar smaak
  • water kokend
  • conserven- of weckpotten steriel

Instructies
 

  • Schil de peren. Wil je een spectaculair resultaat? Snijdt de vruchten dan niet in vier partjes en laat de klokhuizen zitten. (en dat is ook een stuk makkelijker, maar dat hoef je er niet bij te vertellen)
  • Kook de peren met net genoeg water en flink wat kaneel (je mag er een mooi laagje kaneel overheen strooien) op een laag vuurtje. Na een paar uur kleuren ze vanzelf rood en dan zijn ze klaar. Laat je dus niet aanpraten dat je bessensap/rode wijn/perenrood nodig hebt om dit te verkrijgen. En suiker is ook helemaal niet nodig; de peren stoven prachtig rood en heerlijk zoet, als je ze maar de tijd geeft.
  • Vul de schone potten direct met de peren en vul ze tot de rand af met het kookvocht. Schroef het deksel erop en laat een paar uur staan. Je zult zien dat de deksels indeuken en de potten vacuĆ¼m trekken, net als bij potjes uit de supermarkt. Dan weet je dat je de potten stoofperen prima een (aantal) jaar kunt bewaren.