Snijdt 2 sinaasappels in 3 dikke plakken per sinaasappel. Bewaar de overgebleven sinaasappel voor garnering.
Stop de kruidnagelen in de schil zodat je ze makkelijk kunt verwijderen, of doe ze in een thee-ei.
Slowcooker-methode: Schenk de wijn, sinaasappelsap, brandy en honing in een pan en roer er de gesneden sinaasappels, bruine suiker, kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadje en allspice doorheen. Kook op een lage temperatuur voor 1,5 uur en haal met een schuimspaan de sinaasappels en hele kruiden eruit.
Kookplaat-methode: Zet een pan boven een middelhoge warmtebron en breng hierin de sinaasappelsap, honing en suiker aan de kook totdat de suiker en honing opgelost zijn. Voeg de wijn, sinaasappels, kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadjes, allspice en brandy aan toe en kook 30 minuten. Verwijder de sinaasappel en hele kruiden met een schuimspaan.
Serveer heet in mokken met plakjes verse sinaasappel erin drijvend.
Mulled wine kun je 1 tot 2 dagen in de koeling bewaren in een luchtdicht bakje. Verwijder de sinaasappels en hele kruiden voor het koelen, zodat de kruiden niet te sterk worden en het fruit niet kan fermenteren. Verhit langzaam in de slowcooker of grote pan op middelhoge warmtebron tot de gewenste temperatuur maar laat niet opnieuw koken.