Exclusief: met dit recept maak je een magische Harry Potter mulled wine

In het kerstkookboek Harry Potter Official Christmas Cookbook staat een recept voor mulled wine oftewel glühwein of bisschopswijn

Je kon het hier al lezen: er komt een officieel Harry Potter kerstkookboek en ik ben excited! Speciaal voor mijn kersties mag ik een recept delen uit het boek Harry Potter: Official Christmas Cookbook voor een magische mulled wine. Ik ga al watertanden!

De onderstaande spread laat je meteen zien hoe betoverend het boek is. Je leest de connectie met de magische wereld, in dit geval professor Slakhorst aka Slughorn, ziet een mooie quote uit het boek en leest over de geschiedenis van het recept.

Lees verder onder de afbeelding >

Recept voor mulled wine uit het kerstkookboek Harry Potter Official Christmas Cookbook

De geschiedenis van kruidige wijn

Ik vind het zo mooi om te zien dat elk land haar eigen variant op deze warme wijn heeft! Binnenkort duik ik diep in de geschiedenis van dit kerstdrankje, dus bereid je voor op verrassingen. Is Engels niet jouw moedertaal? Geen probleem, hieronder vind je het Nederlandstalige recept!

Lees verder onder het recept >

In het kerstkookboek Harry Potter Official Christmas Cookbook staat een recept voor mulled wine oftewel glühwein of bisschopswijn

Magische mulled wine

Harry Potter The Official Cookbook
Gang Drankjes
Keuken Brits
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 milliliter droge rode wijn een voordelige Cabernet, Zinfandel of Malbec is perfect
  • 3 sinaasappels
  • 1 cup sinaasappelsap
  • ½ cup honing vervang voor agavesiroop als je hem vegan wil maken
  • ¼ cup brandy optioneel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kruidnagelen
  • 4 kaneelstokjes
  • 2 hele steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • theelepel allspice dit kun je vervangen door speculaas- of koekkruiden

Instructies
 

  • Snijdt 2 sinaasappels in 3 dikke plakken per sinaasappel. Bewaar de overgebleven sinaasappel voor garnering.
  • Stop de kruidnagelen in de schil zodat je ze makkelijk kunt verwijderen, of doe ze in een thee-ei.
  • Slowcooker-methode: Schenk de wijn, sinaasappelsap, brandy en honing in een pan en roer er de gesneden sinaasappels, bruine suiker, kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadje en allspice doorheen. Kook op een lage temperatuur voor 1,5 uur en haal met een schuimspaan de sinaasappels en hele kruiden eruit.
  • Kookplaat-methode: Zet een pan boven een middelhoge warmtebron en breng hierin de sinaasappelsap, honing en suiker aan de kook totdat de suiker en honing opgelost zijn. Voeg de wijn, sinaasappels, kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadjes, allspice en brandy aan toe en kook 30 minuten. Verwijder de sinaasappel en hele kruiden met een schuimspaan.
  • Serveer heet in mokken met plakjes verse sinaasappel erin drijvend.
  • Mulled wine kun je 1 tot 2 dagen in de koeling bewaren in een luchtdicht bakje. Verwijder de sinaasappels en hele kruiden voor het koelen, zodat de kruiden niet te sterk worden en het fruit niet kan fermenteren. Verhit langzaam in de slowcooker of grote pan op middelhoge warmtebron tot de gewenste temperatuur maar laat niet opnieuw koken.

Nóg meer recepten

Ben je benieuwd naar de rest van Harry Potter: Official Christmas Cookbook? Je bestelt hem bij BrunaBookSpot of misschien wel jouw lokale boekhandel.

Ik ben benieuwd: kook jij wel eens warme kruidige wijn? En zo ja, op welke momenten en met welke smaakmakers?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept