Dit zijn de 6 tekenen dat je een kerstgek bent

Je hebt kerstliefhebbers, en je hebt kerstgekken. Zelf denk ik daar een beetje tussenin te zitten (al zullen anderen over mij misschien wel zeggen dat de schaal een beetje doorslaat). Maar hoe weet je dat je een kerstgek bent? Dit zijn de zes tekenen. 

Je trouwt in december. Ook al vries je dood.

Of kan een vriendin, die kapster is, op de zaterdag voor kerst niet komen voor de ceremonie. Wij zijn zo dol op de kerst dat we in die periode wilde trouwen. En voor mij is één van de meest magische data wel 21 december. Midwinter. Alles is dan al prachtig versierd, je gasten hebben geen probleem met het vinden van een feestelijke outfit en, als je geluk hebt, is er sneeuw. Nou, zo’n geluk hadden we niet, maar magisch voelde het wel. Bij ons diner keken we uit over een dorpsplein met bomen versierd met lichtjes… Had ik er maar een foto van!

Je krijgt een kerstdorp voor je verjaardag. In januari.

Dat overkwam mij in ieder geval. Ik zei altijd dat er bij mij geen kerstdorp in kwam. Zie je het al voor je: mensen die lang voordat je kunt dromen van sneeuw al een heel bergdorpje inclusief skilift, vijver, bakker/slager/bloemist in hun woonkamer (of misschien wel logeerkamer) bouwen?

Van lief kreeg ik voor kerst al zo’n heerlijk hysterisch minicaroussel dat nu op zolder staat te wachten tot ie weer mag. Maar mijn moeder ging nog een stapje verder. Op mijn verjaardag in januari kreeg ik, naast het gewoonlijke gevulde envelopje, een grote bruine doos. Daaruit kwam een compleet kerstdorp. Ze had aan mij moeten denken, zei ze. Hartstikke lief. En stiekem kan ik niet wachten om de hele heisa op te bouwen…

Je bent al sinds februari aan het pinnen

Het perfecte kerstdiner, dat plan je niet in een dagje. En dus ben je al sinds februari (of eigenlijk al sinds 27 december) aan het plannen en voorlop aan het pinnen op Pinterest. En daarbij beperkt zich dat niet tot recepten (voor, tussen, hoofd, na en ook nog eens hapjes en koekjes). Ook de tafelschikking, de playlist en jouw outfit worden al zorgvuldig samengesteld.

Dat dit niet een verzinsel is, blijkt wel uit mijn Goede kerstvoornemens van 17 (!) januari. Zo zijn wij namelijk in december vijf jaar getrouwd en dat willen we gezellig vieren. Eerder dachten we aan een knalfuif maar nu gaan we voor dezelfde sfeer als vijf jaar geleden: knus en intiem, maar dan thuis. Wat daar zoal op staat?

  • Hapjes voor wanneer de gasten arriveren (in de planning van nu zitten ze dan al propvol),
  • alle gangen (ik tel alleen al drie vegan beef wellingtons),
  • maar ook decoratie voor in huis,
  • DIY kadootjes om mee te geven,
  • en natuurlijk DE JURK die mijn trouwjurk doet verbleken.

Je snapt het wel: either it’s gonna be legendary or I’m in for a dissapointed.

Het is augustus en jij zit al onder een dekentje

Poehpoeh, wat hebben we een warme zomer gehad zeg! Eentje waarbij je wegdreef uit bed of bevroor in de airco. Nu het steeds vroeger donker wordt en het van de week dan eindelijk eens koud (lees: fris) was, zag ik mijn kans schoon. Kaarsjes aan, rood wijntje ingeschonken en heerlijk onder een dekentje. Mogen de kerstsokken al aan?

In juli komt je lief/vriendin aanzetten met kerstaccessoires

Ook zo’n true life experience voor ondergetekende. Op het nieuwe werk van lief hielden ze een grote schoonmaak. En daarbij kwamen een paar weckpotten tevoorschijn. Nou ben ik dol op weckpotten omdat ik ze superleuke voorraadpotten vind. Maar dit geen gewone weckpotten. Nee, het waren – je raad het al – kerstweckpotten. Drie stuks maar liefst en ieder voorzien van een leuk tekstje. Ik kan niet wachten om daar kerstkoekjes in te doen (mag ik al bakken?) of ze te vullen met kleine kerstballetjes. Voor nu zit er doodgewone pofmais/groene linzen/kikkererwten in.

Vlogmas kijken is onderdeel van je dagelijkse routine

Al vallen de mussen van het dak, je kijkt trouw naar oude afleveringen van Vlogmas. Niets is kerstiger dan kijken naar andere mensen die toeleven naar kerst! Afgelopen kerstperiode deed ik ook mee met de vlog hype tijdens december en ik vind het super om te doen. Dus dit jaar staat het zeker op de planning. Stay tuned!

Wanneer begint jouw kersthart sneller te kloppen?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *