Dit is de lekkerste warme chocolademelk ooit!

De ultieme warme chocolademelk recept - Let it Snow

Ik moet me even voorstellen: hallo, mijn naam is José en ik ben een chocoholic. Al sinds jaar en dag geniet ik van warme chocolademelk. Heel vroeger dronk ik het met Benco (die oplos-chocolademelk bomvol suiker) én een klontje anijssuiker, naar recept van mijn lieve tante Anneke. Later serveerden mijn oma’s mij huisgemaakte warme choco met cacaopoeder en suiker. Maar toen ik eens in een restaurant het warme goedje gemaakt met echte chocolade dronk was ik om: warme chocolademelk moet gemaakt worden met blokjes choco. En niets minder.

Warme chocolademelk uit automaat - Let it snow

In restaurants geniet ik nu dus 9 van de 10 keer niet van warme choco omdat deze uit een automaat komt. Jammer van de calorieën, zo beredeneer ik dan. Maar toen wij op vakantie waren in Frankrijk – hartje zomer maar met herfstige buien – kon ik het niet laten: ik MOEST een chocolat chaud, uiteraard mét chantilly, drinken. En lekker dat die was! Niets smaakt zo lekker meer sinds die tijd. Een fluweelzachte drank, zo rijk van smaak, dat ik helemaal voldaan was. Of zoals mijn moeder zou zeggen: ‘Verzadigd en verkwikt, en opmerkelijk aangedikt. En voor verdere arbeid ongeschikt.’ Mijn missie sinds die tijd: deze warme choco recreëren voor winterse warmte. Mission accomplished, en daarom deel ik vandaag mijn recept.

Chocolade - Let it snow
De ultieme warme chocolademelk recept - Let it Snow

Warme chocolademelk (zoals de Fransen hem maken)

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Drankjes, Nagerecht
Keuken Frans
Porties 2 bekers

Ingrediënten
  

  • 500 ml volle melk
  • 130 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Snijdt de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een steelpannetje, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Zodra de melk warm is, voeg de chocolade toe. Voor het beste resultaat (lees: dikke chocolademelk) laat je chocolademelk zachtjesaan koken. Wel blijven roeren. Serveer direct of laat – voor het beste resultaat – een tijdje staan waarna je hem weer opwarmt.

En zo makkelijk is het! Heerlijk na een stevige boswandeling maar natuurlijk ook onder het genot van een kerstfilm. Wanneer drink jij het liefst warme choco?

Liefs, José

Foto: Erol Ahmed

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept