Hier is Netflixserie Hjem Til Jul opgenomen (en nu wil jij er ook heen!)

Hjem til Jul Home for Christmas Roros locatie - Let it Snow

Schattige huisjes in bonte kleuren, een oud kerkje en een lange straat waar je zo vanaf zou willen sleeën: sinds ik de Noorse Netflixserie Hjem til Jul (Home for Christmas) heb gekeken, ben ik helemaal verliefd op dit pittoreske plaatje. Dat kun je bijna niet bouwen in een set, toch? Inderdaad, en na dit artikel weet jij waar deze superleuke serie is opgenomen!

Pittoresk is het trouwens al ruim een eeuw. Begin 1900 vereeuwigde de Noorse schilder Harald Sohlberg het plaatje dat we nu van tv kende al meerdere malen. In de sneeuw, zodat het geheel nog knusser overkomt, maar ook “gewoon” zonder dat witte dekentje.

Je kunt verder lezen onder dit schilderij.

Harald Sohlberg: Street in Røros in Winter

Maar welke bestemming moet je dan intypen om zo ongeveer de set van Hjem til Jul op te lopen? Røros. Jazeker, van alleen al de naam krijg je een vakantiegevoel. Een plaatsje met een paar duizend inwoners (5623 in 2017, om precies te zijn) en verrassend veel Airbnb’s. Niet zo gek eigenlijk, aangezien het voormalige mijnwerkersstadje in 1980 op de Werelderfgoedlijst terecht kwam.

En, ben jij stiekem al aan het zoeken naar het beste logeeradres?

Liefs, José

Foto’s: Lars Geithe, Harald Sohlberg.

Misschien vind je dit ook leuk:

Hjem til Jul seizoen 2 season two twee - Home for Christmas - Netflix - Røros Er komt een tweede seizoen van Hjem til Jul / Home for Christmas!

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *