Knutselen maar! Zo maak je supersimpel een DIY adventskalender

Adventskalender DIY zelf maken wc-rollen simpel - Let it snow Lis

Het was hét hoogtepunt voor onze kleine vorige kerst: het openen van zijn adventskalender. En het was een openbaring voor mijn lief. Daar waren die al die wc-rollen dus voor nodig! Deze adventskalender is makkelijker te maken dan het lijkt, het vraag vooral een avondje of twee van je tijd (en natuurlijk aardig wat toiletbezoekjes).

Afhankelijk van wanneer je wilt beginnen met openen (op 1 december of 6 december) heb je 20 tot 25 wc-rollen nodig, het liefst zonder een merkopdruk. Verder gebruikte ik kraftpapier (in mijn geval een hergebruikt bruinpapieren tasje), stempels (sneeuwvlokjes en cijfers/letters) en een stempelkussen, lijm en een hot glue gun (maar nietjes werken ook prima). Daarnaast is een schaar ook geen overbodige luxe.

Adventskalender DIY wc-rollen simpel zelf maken - Let it snow Lis

Stap 1: knip voor elke toiletroil een rondje uit het krafpapier, met één centimeter extra rondom om hem vast te plakken. Knip elk rondje een beetje in zodat je ze straks makkelijk kunt plakken. Stempel op elk rondje een cijfer (1 of 6 tot en met 25) of de dag van de maand in letters. Versier de rollen met de sneeuwvlokstempels. Plak de papiertjes op de wc-rollen.

Stap 2: plak alle rollen op elkaar. Met de glue gun werkte ik per laag, beginnend met de breedste laag onderaan. Met een nietmachine kun je ook de rollen vastmaken aan elkaar; dan maakt de volgorde niet zo uit.

DIY adventskalender kerstkalender aftelkalender kerst wc-rollen - Let It Snow

Stap 3: leg de volledige boom op een stuk kraftpapier en trek om. Vul de rollen met de kleine cadeautjes en plak vervolgens het vel kraftpapier op de achterkant. Eventueel kun je de boom nog versieren. Ik deed nog een lintje rondom de boom, met een strik bovenop.

Hoe tel jij af naar kerst?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *