Borduren saai? Zo maak je met deze coronahobby toffe kerstversiering

Notenkraker borduurring kerstmok kerst kerstmis

Borduren klinkt misschien suf, maar na bijna twee jaar thuiswerken is het dé coronahobby. Je wordt er niet alleen zen van – hallo mindfulness! – maar je maakt ook iets moois. Althans, dat hoop ik. Met deze gouwe ouwe hobby kun je ook toffe kerstversiering maken.

Die kun je zo ingewikkeld maken als je wilt. Ga als beginner voor de kruissteek en een simpel patroon, en je kunt in een uurtje al iets moois maken. Is deze kersttrend iets te hoog gegrepen? Ik shopte er een paar bij een mooi atelier van een dagbesteding.

Qua inspiratie voor kerstige borduurringen vind ik Pinterest altijd geweldig. Okay, je kunt je er een beetje in verliezen en op complete zijsporen belanden, maar je vind er de leukste voorbeelden. Misschien tref je er ook wel een handige DIY.

Foto: LIS

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *