Dit is het pittoreske dorpje waar Netflix Original Über Weihnachten is opgenomen!

Über Weihnachten Neflix kerstserie Christmas series - Monschau - Rotes Rathaus - Let it snow

De Duitse Netflix Original Über Weihnachten is nog maar net online, maar door een weekendje me-time heb ik hem al helemaal afgekeken. De omgeving is werkelijk pittoresk, ze hebben hier zo ongeveer dat woord uitgevonden. En dan kan alleen maar in een Duits bergdorpje waar Google Streetview nog niet eens is geweest: Monschau.

Ik herkende het dorpje meteen in een van de eerste scènes. Hoofdpersoon Basti fietste namelijk langs een groot rood gebouw: das Rotes Haus. Er zat maar één ding op: zoeken, zoeken, zoeken. Door mijn werk ben ik zó gewend om “live” te kunnen kijken via Streetview, dat het even zoeken was om te bevestigen wat ik al wist: dit bergdorpje is Monschau in de Eiffel.

Monschau kerstmarkt Eiffel Über Weihnachten Kerst Netflix

Jaren geleden liep ik zelf door het daldorp dat echt net een openluchtmuseum is. Je ziet vakwerkhuizen, er stroomt een riviertje (aardig snel trouwens) door het dorpje en je loopt over kleine steentjes. Auto’s zijn er niet welkom, wat nog eens bijdraagt aan dat museum-gevoel. En al waren we er in de adventsperiode, de Monschauer Weihnachtsmarkte was blijkbaar al voorbij. De houten chaletjes stonden er nog maar dat was alles.

Afreizen naar Duitsland voor een kerstmarkt zit er nu niet in, maar naar dit dorpje reizen in de aventsperiode staat niet voor niets op mijn kerstmarkten bucket list. Ben jij na het zien van Über Weihnachten ook helemaal verliefd op Monschau?

Liefs, José

Foto’s: Let it Snow, Hery Chrisnantyo

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *