Heerlijk voor iedereen: Mulled Appel Juice

Mulled Apple Juice - Bisschopsappelsap - Warme appelsap - Glühappelsap - Let It Snow

In 2019 was ik in december in Londen. Er zijn veel dingen die ik heb meegenomen uit deze prachtige kerststad en dan heb ik het niet over die schoenen en winterjas die ik scoorde in de charity shops.

Schuilend voor de regen – wat een perfecte dag om in een park te zijn, ahum – kwam ik terecht in het cafeetje bij Kensington Palace. Daar ontdekte ik Mulled Apple Juice, het nonalcoholische alternatief voor de Britse glühwein Mulled Wine die je dus echt guilt free kunt drinken om 10.00 uur ‘s ochtends. No judgement!

Eigenlijk is het heel simpel: neem een aantal van de kruiden uit Mulled Wine, kaneel, kruidnagel plus sinaasappel, en verwarm ze in appelsap. Dit is mijn favoriete verhouding:

Mulled Apple Juice - Bisschopsappelsap - Warme appelsap - Glühappelsap - Let It Snow

Mulled Apple Juice

Gang Drankjes
Keuken Brits
Porties 4 glazen

Ingrediënten
  

  • 1 liter appelsap troebel
  • 4 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel biologisch of goed gewassen, schil geraspt en uitgeperst. je kunt dit ook vervangen voor 2 mandarijnen
  • 6 kruidnagels
  • 2 kardamompeulen, gekneusd

Instructies
 

  • En dan is het simpel: verwarm de boel in een pannetje zo'n tien minuten op een halfhoog vuurtje, en schenk het over in glazen. Je kunt eventueel nog een kaneelstokje gebruiken ter decoratie en als "roerstaafje". Cheers!

Eerlijk is eerlijk: dit drankje is altijd lekker om te maken. Wees ook niet bang om teveel te koken: bewaard in de koelkast is hij een dag later nog veel lekkerder!

Liefs, José 

Foto’s: LIS

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept