Heel Holland Hyggt: The Little Book of Hygge ❆ Review

The Little Book of Hygge review - Let it snow

Met die regen vandaag is het echt weer om lekker binnen te blijven. Met al dat gepraat van mezelf over hygge vond ik het dan ook wel toepasselijk om eens in The Little Book of Hygge te duiken. Wat vond ik ervan? Aanrader of niet? Je leest het in deze review. 

The Little Book Of Hygge stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Toen ik mijn virtuele winkelmandje wilde aanvullen zodat alles gratis verzonden werd plaatste ik dit boekje dan ook in mijn order. Want in deze laatste maand van het jaar kan ik wel wat hygge gebruiken.

Zo klein is dat boekje trouwens niet. Lekker dik, bomvol inspirerende onderwerpen (eten en drinken, licht, interieur, kleding) en leuke Scandinavische illustraties geven mij een instant dosis knusheid. Niet geheel toevallig aangezien hygge vertaald kan worden naar gezellig.

Maar genoeg algemeenheid. Wat vond ik van dit boek? Het was niet de verwachtte eyeopener. Eigenlijk niet zo verwonderlijk aangezien ik een ordinaire huismuts ben met een voorliefde voor kaarsjes (check), warme drankjes (check), plaids (check) en gezelligheid met een klein gezelschap (check). Voor mij was het juist een heerlijke bevestiging. Dar er niets mis is met genoegen nemen met minder. Dar wij Nederlanders het zo gek nog niet doen met onze gezelligheid en ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Het Hygge Manifesto vind ik ideaal om op te hangen aan de koelkast, al gaat dat op onze oldskool jaren ’80 houten keuken niet (check, want kneuterig). En zeker ook mooi om door te geven aan onze geliefden (opeens krijg ik een geniaal idee voor kerstkaarten)!

The Hygge Manifesto - The Little Book Of Hygge review - Let It Snow

Voor ons millennials vind ik The Little Book Of Hygge het perfecte post-feestdagen kado. Ideaal om het feestdagen-zwarte-gat op te vrolijken. Budgetvriendelijk. En inspirerend om zo nu en dan door te bladeren.

Liefs, José

*De links in dit artikel zijn affiliate links. Dit houdt in dat ik een klein percentage van het aankoopbedrag ontvang. Als koper betaal je niets extra’s, maar het stelt mij wel in staat de site draaiend te houden. Een win-win-situatie dus!

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *