Kerst bucket list: als dit je niet in de kerststemming brengt…

Kerstkoekjes bakken traditie bucket list - Let it Snow

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van bucket lists. Misschien komt het omdat ik niet één van de meest georganiseerde personen ben, of omdat ik graag doe waar ik op dat moment zin in heb. Maar rond de kersttijd is het vaak zo druk dat ik vergeet bepaalde dingen “te doen”. En ik vind het zo zonde dat ik dan leuke dingen vergeet in te plannen, dat ik heb besloten een Kerst bucket list te maken. Misschien ook wel leuk voor jou!

Wat staat er op mijn christmas bucket list? Nou, het zijn eigenlijk allemaal dingen die heerlijk hyggelig zijn:

Lekker bakken: gingerbread men, mince pies, een christmas pudding. Het maakt niet uit wat, als het maar feestelijk is én ik er zelf ook wat van mag eten. Jummie!

Een puzzel maken. Gewoon omdat het kan. Lekker jezelf vermaken 1.0, net zoals back in the days toen we nog niet vastgeplakt waren aan onze beeldschermen.

Fijn DIY’en omdat ik zo hou van kerstdingetjes in huis en omdat ik lief heb beloofd dit jaar toch écht iets te doen met al die knutselspullen die ik op zolder verzamel…

Bisschopswijn koken en dan niet alleen voor pakjesavond. Zeker ook voor de jaarlijkse foute kersttruienparty en eigenlijk gewoon voor wanneer ik er zin in heb.

Een kerstconcert of -voorstelling bezoeken. Want als er iets je in de kerststemming kan brengen, dan is het wel een oorwurm van een kerstliedje. De Notenkraker en de Muizenkoning staat op mijn wensenlijst, maar ook een christmas carols-singalong lijkt me super gezellig.

Iets voor een goed doel doen. Als er dan een periode is dat iets voor een goed doel doen makkelijk is, dan is het wel in de adventsperiode. Geen idee wat, maar delen is vermenigvuldigen!

Wat staat er op jouw kerst bucket list?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *