In 2019 was ik in december in Londen. Er zijn veel dingen die ik heb meegenomen uit deze prachtige kerststad en dan heb ik het niet over die schoenen en winterjas die ik scoorde in de charity shops.
Schuilend voor de regen – wat een perfecte dag om in een park te zijn, ahum – kwam ik terecht in het cafeetje bij Kensington Palace. Daar ontdekte ik Mulled Apple Juice, het nonalcoholische alternatief voor de Britse glühwein Mulled Wine die je dus echt guilt free kunt drinken om 10.00 uur ’s ochtends. No judgement!
Eigenlijk is het heel simpel: neem een aantal van de kruiden uit Mulled Wine, kaneel, kruidnagel plus sinaasappel, en verwarm ze in appelsap. Dit is mijn favoriete verhouding:
Mulled Apple Juice
Ingrediënten
- 1 liter appelsap troebel
- 4 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel biologisch of goed gewassen, schil geraspt en uitgeperst. je kunt dit ook vervangen voor 2 mandarijnen
- 6 kruidnagels
- 2 kardamompeulen, gekneusd
Instructies
- En dan is het simpel: verwarm de boel in een pannetje zo'n tien minuten op een halfhoog vuurtje, en schenk het over in glazen. Je kunt eventueel nog een kaneelstokje gebruiken ter decoratie en als "roerstaafje". Cheers!
Eerlijk is eerlijk: dit drankje is altijd lekker om te maken. Wees ook niet bang om teveel te koken: bewaard in de koelkast is hij een dag later nog veel lekkerder!
Liefs, José
Foto’s: LIS