Waarom hebben wij deze kersttraditie niet: carol singers

Christmas carolers kerstzangers - Let it Snow

Waar ik zo van hou in de kerstperiode is dat je op elk moment van de dag overspoeld kan worden met kerstmuziek. Ik kan niet wachten op kerstradio! Een heerlijk Britse traditie die ik ook wel graag in Nederland zou willen zien is dan ook de Carol singers. Speciale kerstkoortjes gaan al eeuwen langs de deur om geld op te halen voor goede doelen. Traditioneel gebeurt dat vanaf St. Thomas Day op 21 december tot kerstochtend.

Mijn eerste ervaring met Carolers (zoals ze ook wel genoemd worden) is – uiteraard – in één van mijn favo kerstfilms: Love Actually.

Hoe gezellig zou het zijn als er aangebeld wordt en er hartverwarmende muziek wordt gezongen? Mij doet het een beetje denken aan Sint Maarten (wat in mijn Waterlandse geboortedorp), maar dan is het dus zó leuk dat je een goed doel kunt steunen. Stiekem hoop ik dat iemand mijn oproep hoort en van zich laat horen…

Liefs, José

Foto: Ross Dunn

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *