5x waarom ik zo van de winter hou

Kerstgel - Let it Snow

Voor velen is de zomer pas net begonnen, maar ik ben al weer helemaal in “wintermodus”. Misschien komt het doordat we al zo’n heerlijk zomer hadden in mei. Misschien komt het omdat ik eind juni al op vakantie ben geweest. Misschien komt het door al het onstuimige weer dat we de afgelopen week hadden (met als uitzondering die zomerse dag gisteren). Maar ik ben weer helemaal in winterse sferen. Zo winters dat ik al weer een verwarmend maaltje achter de rug heb (coq au vin met een goed glas rood) én ik niet kan wachten mijn favoriete kerstfilms te kijken (The Holiday heeft de revue al gepasseerd).

Let it Snow is mijn uitlaatklep voor mijn lichte kerstverslaving. Het is mijn verzamelplaats voor alles kerst het gehele jaar door. Het is de enige plek waar ik mij niet hoef te excuseren dat ik niet kan wachten totdat het koud en donker is. En daarom deel ik graag mijn redenen waarom de kerst niet voor niets wordt bezongen als “the most wonderful time of the year”:

  1. Kerstlichtjes (die de Engelsen zo mooi Fairy Lights noemen) en kaarsjes maken je huis instant gezellig.
  2. Ik heb nog nooit iemand sjaggie zien kijken op een kerstmarkt. En hoe kan dat ook met een lading warme choco/glühwein in je mik?
  3. Donkere avonden = lekker lang tafelen. En dat betekent op zijn beurt weer heerlijk eten. Hachee, coq au vin, stamppot, hazenpeper anyone?
  4. Er is altijd wel een feestdag te vinden om kadootjes uit te wisselen. Of je nu met vrienden Sinterklaas viert of met familie kerst, een gelegenheid is er altijd.
  5. Onder een dekentje een Netflix-marathon houden gaat het beste als het buitenleven je niet aantrekt (oftewel: als het stervenskoud is/regent/donker is).

Oftewel: ik kan niet wachten. Nog maar 139 dagen tot kerst…

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *