Deze kerstige tiramisu is lekker én licht

Deze Schwarzwälder Kirsch Tiramisu is een heerlijk recept voor kerst

Wist je dat tiramisu letterlijk ‘trek mij omhoog’ betekent? Dat heb je wel nodig na zo’n rijk toetje! Ik heb een lekkere variant bedacht die ook nog eens een perfecte combi is van typisch Italiaans en Duitse cuisine is. Et voila: bij dezen mijn recept voor Schwarzwälder Kirsh Tiramisu.

Het recept is trouwens ook geschikt voor vegetariërs, vegans en mensen met een koemelkallergie, al zou ik voor dat laatste wel de verpakking van de Oreos checken. En ik zal hem zeker nog perfectioneren (zoals dat altijd gaat als je een recept vaker maakt).

Deze Schwarzwälder Kirsch Tiramisu is een heerlijk recept voor kerst

Schwarzwälder Kirsch Tiramisu

Voorbereidingstijd 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 300 gram kokosyoghurt
 • 1 blik kikkererwten uitgelekt, vang het vocht op (de erwten gebruik je niet)
 • 20 gram witte suiker
 • 8 Oreokoekjes in stukjes
 • 32 kersen uit pot in stukjes
 • 1/2 theelepel vanille-essence of -aroma

Instructies
 

 • Klop het kikkererwtenvocht stijf.
 • Klop hierna de suiker en vanille een minuutje mee.
 • Spatel de kokosyogurt er voorzichtig doorheen.
 • Bouwen maar! Je maakt twee in deze volgorde: koekjes, kersen, schuim.
 • Decoreer eventueel met cacao of chocoladeschaafsel.

Hij is echt supersimpel te maken! Ik maak hem steevast met onze zesjarige en dat is altijd een feestje. Je kunt alles ook preppen, al zou ik het kikkererwtenvocht pas op het laatste moment kloppen. Gelukkig duurt dat maar een paar minuutjes.

Heb je dit heerlijke toetje gemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Tag me op Instagram en laat me weten hoe je hem vond!

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept