Deze warme chocolademelk is zo lekker! Je gelooft niet dat ‘ie vegan is

Warme chocolademelk vegan recept ouderwets oma

Mijn eerste herinnering aan warme chocolademelk is bij mijn oma. Als ik daar bleef logeren, maakte ze in mijn ogen de lekkerste warme choco, en het lukte me maar nooit hem zelf te maken. Vroeg ik haar om het recept, dan haalde ze haar schouders op. Ik denk dat je als tachtiger zoiets gewoon uit de losse pols doet, automatisch, zonder erbij te moeten nadenken. Vijftien jaar later denk ik dat het dan toch echt gelukt is, met een kleine veganistische knipoog dan maar zónder in te leveren op die romige smaak!

Het fijne aan dit recept, is dat je in principe alles wel in huis hebt. Ik combineer het graag met een dag waarop ik curry maak, omdat je maar een klein beetje kokosmelk nodig hebt. Cacao en suiker bederft toch haast niet en je favoriete melksoort heb je ongetwijfeld altijd in huis. Zelfs zonder kokosmelk kun je ‘m maken, al betekent dat wel dat hij minder romig wordt. De slagroom is optioneel.

Warme chocolademelk vegan recept ouderwets oma

Romige warme chocolademelk (vegan!)

Deze warme choco is ouderwets lekker met een knipoog naar nu
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 1 beker

Ingrediënten
  

  • 1 cups havermelk barista van Oatly (je kunt ook een melk of een andere zuivelvervanger kiezen)
  • 2 volle theelepels cacao
  • 2 afgestreken theelepels suiker (ik kies graag ruwe rietsuiker, maar je kunt een suiker(vervanger) naar keuze nemen)
  • 1 drupje vanille-essence kwaliteit telt echt!
  • eventueel (kokos)slagroom

Instructies
 

  • Meng de droge ingrediënten in je lievelingsbeker. Voeg daar zes theelepels van de (haver)melk toe en de vanille en roer dit tot een mooi glad papje, net dun genoeg om te mengen.
  • Verhit de rest van de melk. Schenk de kokende melk in een dun straaltje bij je chocopapje en roer ondertussen. Als je zin hebt om extra fancy schmanzy te doen, doe je er een flinke dot (kokos)slagroom op en strooi je er cacao of chocolade op.

Heb jij hem gemaakt, dan zou ik het leuk vinden als je me tagt op Instagram met @dreams_of_a_white_christmas!

Liefs, José

Foto’s: Let it Snow

Ook leuk: Maak jouw warme choco superspeciaal

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept