Kerstmarkt Dordrecht

kerstmarkt Dordrecht Nederland 2020 coronavirus

Een paar jaar geleden stond de kerstmarkt van Dordrecht, bekend als de grootste van Nederland, niet echt te boek als een erg leuke kerstmarkt. Hier en daar stonden wat kraampjes en een aantal winkels was open, maar daar bleef het bij. Sinds die tijd is Dordt opgebloeid tot een gezellige kerstmarkt voor een avondje weg, en niet in de laatste plaats vanwege de Christmas sing-a-long. Je raakt helemaal in de kerstsfeer door de traditionele carols en populaire kerstliedjes! 

Ook de levende kerststal naast de kerk is het bezoeken waard. Verder lopen en brassbands door de stad en kun je, ook al is het tien graden boven nul, schaatsen en genieten van koek en zopie op de schaatsbaan. En erg handig: er rijden pendelbussen van het station naar het centrum. Maar tussen ons gezegd: het is prima te lopen vanaf het treinstation (of voor mij: prima te fietsen)!

Meer info: kerstmarktdordrecht.nl

Foto: Vincent van den Berg, Paul van de Velde

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *