Misschien wel de schattigste kerstmarkt: Monschauer Weihnachtsmarkt

Über Weihnachten Neflix kerstserie Christmas series - Monschau - Rotes Rathaus - Let it snow

Wie The Missing seizoen 2 heeft gekeken, heeft al kennis gemaakt met het schattige dorpje Monschau onder de fictieve naam Vaaren (Zwitserland). Zelf bezocht ik afgelopen winter het Duitse daldorpje net na de kerstperiode, maar ik denk dat de meesten Monschau – onterecht – niet kennen. Jammer, want het is juist zo’n pittoresk stadje en ja, het heeft een eigen kerstmarkt.

Kerstmarkt Monschau - Let it snow
Kerstmarkt Monschau - Let it snow

Eigenlijk is het dorpje zelf al genoeg versiering. Ik bedoel: vakwerkhuizen, kleine steegjes en als je geluk hebt: sneeuw! Maar ook zijn de straten en gebouwen letterlijk versierd en ingepakt, zoals het Rotes Rathaus hieronder.

Kerstmarkt Monschau - Rotes Haus - Let it snow
Kerstmarkt Monschau - versiering - Let it snow

De houten chaletjes maken de sfeer helemaal af. Afgelopen winter miste ik de kerstmarkt in Monschau net maar ik weet zeker dat ik de komende jaren wel de Monschauer Weihnachtsmarkt ga bezoeken!

Liefs, José

Foto’s: Jean & Nathalie, Let it Snow

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *