Kijktip: The Nutcracker And The Four Realms

The Nutcracker and The Four Realms - Let it snow

Ik zal wel onder een enorme steen gelegen hebben maar hopelijk vergeven jullie het me. Maar ik kan met enthousiasme vertellen dat er een “live action” variant komt van mijn lievelingssprookje: De Notenkraker en de Muizenkoning. Disney verfilmt het verhaal en in november kun je ‘m zelf zien. 

The Nutcracker And The Four Realms draait vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen en ik hou mijn hart wel een beetje vast. Net zoals bij Frozen lijkt de film vooral geïnspireerd door het verhaal, en niet een verfilming van het verhaal zelf.

‘Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.’ (Pathé.nl)

Check de trailer en laat me weten: ga jij hem kijken, of houdt je het bij de tekenfilm, het kerstballet of het boek?

Liefs, José

Foto: Pathé

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *