Zo ziet een typisch Britse Kerstmis eruit

Kerstmis tradities Groot-Brittannië Verenigd Koninkrijk Engels - Let it Snow

Als je me een beetje kent – en weet welke kerstfilms mijn favorieten zijn – dan ken je mijn voorliefde voor het Britse. Van tradities tot de taal: ik ben er dol op. Als je dat combineert met mijn andere passie (aka kerst) dan kom je uit bij een Britse kerst. En dat is precies waar ik het over wil hebben.

Wat ik weet van kerst in de UK is wat ik zie in die door mij geliefde films: een kerstboom met cadeautjes en een roast dinner. Ik vroeg het onze vriend Richard die woont in het noorden van Engeland.

“Het begint met een heerlijke maaltijd op kerstavond en dan verdwijnen we naar bed. Bij ons thuis heeft elk kind een lange sok, die vroeger in de woonkamer en nu aan het voeteneinde hangt.”

Als we op kerstdag wakker worden, nemen we die sok mee naar onze ouders. Dat is echt een ritueel. In de woonkamer is de boom versierd met lichtjes en er hangen cadeautjes in van vrienden en familie die over de hele wereld wonen. De cadeaus van directe familie pakken we als eerste uit. Daarna de cadeautjes onder de boom: die van mensen komen die er niet bij kunnen zijn.”

“Kerst bij onze familie gaat gepaard met veel eten en drinken, een wandelingetje, vel gekke familiespelletjes en vooral veel gelach. Het is heel leuk en we komen samen voor knuffels, om kussen te geven en te delen wat we allemaal hebben meegemaakt.”

Dat klinkt echt ontzettend leuk en mooi om te zien hoe Richard er echt een familiefeest van maakt! Wat zijn jouw kersttradities?

Liefs, José

Foto: Paige Cody

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *