7 x zo kom je nú al in kerstsfeer

Kerstsfeer komen LandIdee Kerst 2021 kersttijdschrift - Let it snow

Begint het bij jou al een beetje te kriebelen voor kerst? Ik kijk uit naar het winterseizoen! Alleen: ik wil nog niet volledig in kerstmodus. Herken je dat, lees dan zeker verder want in dit blogje geef ik je tips om nu al in kerstsfeer light te komen!

Ik weet niet wat het is, maar ik heb dit jaar toch een zin om mijn huis in herfstsfeer te brengen! Ja ik weet het, herfst haalt het niet bij kerst. Maar het is dé manier om echt met de seizoenen bezig te zijn en laten we wel wezen: waarom zouden we ook niet nu al ons huis gezellig kunnen maken? Het hoeft niet super moeilijk of duur te zijn: zelf verzamelde kastanjes en eikeltjes met wat kaarsjes maken het al heel gezellig! Ik maakte dit plateautje met een boomstamschijf van de lokale bloemist, een klein pompoentje, een apothekerskaars en een theelichthoudertje.

Lees verder onder de foto. >

Herfstplateau gezelligheid herfstsfeer DIY herfstkaars Atelier Warm - Let it Snow

Er gaat niets boven voorpret! Okay, ik wil je niet een nieuwe verslaving aanpraten maar een moodboard maken is ontzettend leuk. Denk alvast na over welk thema of kleurenpalet je wilt hebben deze kerst. Mijn standaard kleurschema van zilver vul ik dit jaar aan met zachtroze, wit en hout. En wat is een betere plek dan Pinterest om deze inspiratie op te doen?!

Herken je dat je helemaal in een boek zit? Het voordeel van lezen versus kijken is dat je je echt úrenlang kunt onderdompelen in een verhaal. Een kleine zoektocht op bol.com of in de bieb en je weet: er zijn talloze kerstromans te verkrijgen. Zo las ik – hoe kan het ook anders – Let It Snow (je weet wel, die Netflix later verfilmde) en het boek van Stepmom. Ook met tijdschriften zoals LandIdee Kerst en de kersteditie van Landelijk Wonen ben ik even in mijn eigen wereld. Heerlijk!

Word jij ook zo blij van de eerste sneeuw die valt? Nou hoef ik in de herfst nog echt niet rond te lopen in sneeuw, maar van de aanblik word ik wél blij. Daarvoor vind ik YouTube echt geniaal. Er zijn echt toffe creators die bijna levensechte animaties maken van sneeuw, maar je kunt ook voor een knisperend haardvuurtje gaan. Persoonlijk vind ik het kanaal Calmed By Nature te gek.

Lees verder onder deze mooie video. >

Heb je een thuiswerkdag zonder videogesprekken? Pak dan je (semi)foute kersttrui of heerlijk winterse sokken, want dit is jouw dag. Niemand die je ziet dat jij al helemaal klaar bent voor het kerstseizoen. Maar naast comfortabel zijn kun je al een beetje uitkijken naar kerst.

Ik zei het al in mijn blog over geurkaarsen: je geurgeheugen is misschien wel het sterkste wat er bestaat. Ik ben dol op de herfst vanwege de heerlijke geuren: van bladeren in het bos en een mistige ochtend tot noten en speculaaskruiden. Mijn tip om al een beetje in die kerstsfeer te komen is dan ook om al die geuren te ruiken. Steek een geurkaarsje aan, bak lekkere speculaasjes of maak een lange wandeling. Zo komen we de herfst wel door!

Lees verder onder de foto. >

Atelier Warm Jingle Bells kerstkaars sojawas

En natuurlijk kan ik mijn guilty pleasure niet vergeten: kerstfilms! Ben je nog niet helemaal toe aan een full blown kerstfilm (oftewel bakken sneeuw en heel veel belletjes), dan heb ik dé tip voor jou: kijk een niet-kerstige kerstfilm. Huh hoor ik je al denken. Check maar eens dit artikel uit 2019.

Dat waren ze al weer: mijn tipjes om nú al in kerstsfeer te komen. Heb jij er nog eentje, laat die dan zeker achter in de reacties hieronder of stuur een mailtje naar jose@let-it-snow.nl!

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *