Weg met herfstblues: zo breng je jouw huis in kerstige herfstsfeer (ook voor niet-kersties!)

Kerstsfeer komen LandIdee Kerst 2021 kersttijdschrift - Let it snow

Ik ben een kerstie: dol op kerst! Aangezien je dit bericht leest, ben je daarvan vast op de hoogte. Hoor ik Why Couldn’t It Be Christmas Every Day van Bianca Ryan, dan zing ik luidkeels mee. Dat betekent alleen niet dat het van mij het he-le jaar door kerst hoef te zijn. Nee, doordat ik meeleef met álle seizoenen, kan ik extra genieten van kerst. Nu het (bijna) herfst is, geef ik je een aantal tips met een knipoog naar kerst – dat wel weer –  zonder dat je omgeving er meteen horendol van wordt.

Tip 1: versier met kerstdeocraties met bos-thema

Paas- en kerstversiering is al helemaal ingeburgerd. Combineer je die twee dan heb je het recept voor herfstversiering. Neem een mooie tak, hang daar hangers in de vorm van paddenstoelen en vogels in en voilà. Ik vind de gehaakte en vilten paddenstoelhangers van Dille & Kamille perfect hierbij passen, net als de vilten eekhoorntjes van Sjaal met een Verhaal, de herfstige kersthangers van De Kerstschuur en de paddenstoelkerstbal van H&M. Uiteraard kun je het begrip “herfstkerstversiering” zo breed interpreteren als je zou willen!

Lees verder onder de collage >

Kerstornamenten herfstthema winter woodland
Foto’s 1. & 3. & 7. De Kerstschuur | 2. & 6 Dille & Kamille | 4. Sjaal met een Verhaal | 5. H&M

Tip 2: kijk een kertsige niet-kerstfilm

Als kerstie kun je me altijd verblijden met een kerstfilm, maar soms heb ik zin in een kerstfilm light. Dan zijn niet-kerstfilms écht een uitkomst! Voor mij staat de film Stepmom op nummer een in deze subcategorie en dat is niet alleen vanwege het prachtige verhaal – hou je zakdoekjes bij de hand. Heb je inspiratie nodig, zoek niet verder: check dit artikel en deel twee om jouw filmlijst aan te vullen. Ook tip ik regelmatig films in mijn Instagram Stories en deze highlight. En heb jij aanraders, dan hoor ik die uiteraard graag in de reacties of per mail.

Tip 3: start met je kerstkaarten

Een voorbereid mens telt wat mij betreft voor twee! Wil je je dit jaar wél aan dat goede kerstvoornemen houden om veel mensen te verblijden met een kerstkaartje? Verzamel dan nu alvast de adressen van je geliefden en vrienden zodat dát geen excuus kan zijn. Bovendien kun je zo ongemerkt je adresboekje aanvullen zonder dat je verklapt dat je die mensen gaat verrassen. Voorpret gegarandeerd en wat mij betreft een win-win-situatie!

Tip 4: ontwerp jouw kerstwensen

En dan ga ik meteen door met mijn volgende tip: begin nu al met het maken van jouw kerstkaarten. Of dat nou een 3D-kaart is, geborduurd, een fotokaart of misschien wel helemaal iets out of the box: het brengt je meteen al in de kerstsfeer en je kunt het ook zo weer opruimen als je toch weer even in een andere mood bent. Plus: het scheelt je stress in de laatste – drukste – tijd van het jaar.

Tip 5: hang een herfstkrans op

Hang een herfstkrans aan je deur! Want waarom zouden we onze entree alleen gezellig mogen maken als het kerstseizoen is begonnen? Als je het echt goed wil aanpakken, maak je ‘m natuurlijk helemaal zelf. Daarbij kun je uitpakken zoveel als je wilt, bijvoorbeeld met fazantenveren in herfsttinten, lijsterbessen, droogbloemen (als je toch nog een beetje zomer wilt vasthouden) of grassen. Uiteraard mag je je creativiteit helemaal de vrije loop laten!

Lees verder onder de foto >

Een krans van droogbloemen DIY is een mooie hygge activiteit in de zomer - Plukhoek Mookhoek

Ik ben al helemaal in de sfeer! Versier jij jouw huis voor de herfst? En zo ja, hoe dan? En wanneer komt jouw kerstversiering van zolder af/de schuur uit?

Liefs, José

Foto’s: Let it snow

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *