11 x deze kerstfilms & series brengt Netflix uit in 2021! [laatste update 10 november]

The Princess Switch 3 Romancing the Star

It’s beginning to look a lot like Christmas! Oeh, ik kan niet wachten tot de kerstperiode écht begint en dat hoeft ook niet, want Neflix heeft weer superveel kerstfilms voor 2021 in de planning. Er komen er steeds meer online en in dit handige overzicht lees je alles over de kerstfilms die Netflix in 2021 uitbrengt!

Kerstfilms en kerstseries op Netflix in november

Neerlands eerste Netflix kerstfilm, De Familie Claus, krijgt een vervolg! Dat laat Netflix weten. De film in het kort volgens de streamingdienst: ‘Jules Claus heeft kerst weer helemaal omarmt en maakt zich op voor de drukste periode van het jaar, samen met zijn opa Noël. Alles lijkt volgens plan te gaan totdat Jules een brief krijgt met een intrigerende vraag.’ Vanaf 1 november zie je De Familie Claus 2 op Netflix.

Ken je de populaire MTV-show Catfish? Love Hard neemt dat thema en maakt er een kerstfilm van. Love Hard staat al in de Netflixbibliotheek met deze omschrijving: ‘Een journaliste die weinig geluk heeft in de liefde, wil de man verrassen die ze op een datingapp heeft ontmoet, en ontdekt dat ze is beetgenomen.’ Hmm, en hoe zou dit aflopen? Vanaf 5 november zie je Love Hard op Netflix.

Lees verder onder deze supertoffe trailer van Love Hard. >

De film Father Christmas Is Back verraste mij want met deze titel kwam Netflix wat later. De omschrijving houdt de streamingdienst voor nu nog wat beknopter: “Vier ruziënde zussen moeten snel een hecht gezin worden wanneer hun vader opeens komt opdagen bij hun chique familiehuis. Ik ben sowieso fan van Britse kerstfilms en helemaal van deze cast: Elizabeth Hurley, John Cleese, Kelsey Grammar en nog veel meer toffe acteurs. Laat deze film maar komen! Vanaf 7 november zie je Father Christmas is Back op Netflix.

Lees verder onder deze hilarische trailer van Christmas is Back. >

Drie keer is scheepsrecht: dat gold al voor A Christmas Prince en ook voor The Princess Switch. Dit jaar komt het derde deel uit van de film met Vanessa Hudgens met als bijtitel Romancing the Star. Deze keer wordt er een kostbaar relikwie gestolen en de Margarets nicht Fiona moet helpen. Ik verwacht geen Oscar voor deze film, maar vermakelijk zal hij alleen al zijn vanwege Vanessa’s bijzonder Britse accent. Vanaf 7 november zie je The Princess Switch 3: Romancing the Star op Netflix.

Lees verder onder de over-de-top-trailer van The Princess Switch 3. >

Ook niet-Engels is de Netflix kerstserie Christmas Flow. Ondanks een eindexamen is mijn Frans niet super, dus hier ruwweg wat Netflix zegt over Christmas Flow: ‘Wanneer een journalist en een rapper die elkaars tegenpolen zijn elkaar ontmoeten… Werkt de magie van kerst.’ Dat spreekt mij wel aan! Wil je deze Franse kerstserie niet missen? Vanaf 17 november zie je Christmas Flow op Netflix.

Lees verder onder deze trailer van Christmas Flow. >

En dan eindelijk de langst verwachte film; A Boy Called Christmas met Michiel Huisman (smelt!!) werd al in 2019 aangekondigd. 2020 ging voorbij en helaas: geen Hollandse Hunk in een Netflix kerstfilm. Het verhaal gaat over hoe de kerstman – of Father Christmas zoals ze hem bij onze westerburen noemen – toch zo legendarisch is geworden. Met Maggie Smith, Jum Broadbent en dus Michiel kan ik niet wachten op deze kerstfilm! Van de trailer krijg ik een superwarm én magisch gevoel. Helaas is het nog wachten… Vanaf 24 november zie je A Boy Called Christmas op Netflix.

Lees verder onder deze magische trailer van A Boy Called Christmas. >

Kastelen en kerst zijn een magische combinatie, dat zagen we al in The Christmas Prince. Netflix speelt handig in op die gouden combi en nam de film A Castle For Christmas op in Edinburgh. Ik citeer IMDB: ‘De bekende Amerikaanse schrijver Sophie reist naar Schotland. Daar vindt ze een kasteel dat ze wil kopen van de prikkelbare eigenaar, een Schotse graaf genaamd Myles, die het niet graag verkoopt aan een buitenlander.’ Qua plot is het een typische kerstfilm maar met Brooke Shields wil ik het best wel een kans geven! Het filmen was al klaar in november 2020 en ik word al enthousiast van dit kasteel! Vanaf 26 november zie je A Castle For Christmas op Netflix.

Lees verder onder de trailer. >

Sinds Hjem til Jul ben ik dól op Scandinavische kerstseries en daarom heb ik hoge verwachtingen van Elves. Hierin reist een gezin naar een Deense eilandengroep om tijdens de kerstperiode nader tot elkaar te komen. Maar daar komen ze monsterachtige elven tegen. Hoe zou hun interactie met elkaar verlopen? Dat zien we eind november. Vanaf 28 november zie je Elves op Netflix.

Kerstfilms en kerstseries op Netflix in december

Van alleen al de titel Single All The Way word ik blij! Of ze zich nou laten inspireren door het succes van Happiest Season met Kristin Steward, de eerste inclusieve kerstfilm, of niet: ik ben ontzettend benieuwd naar deze LGBTQ+-kerstfilm. Nog even waar de film over gaat volgens Netflix: ‘Peter is eeuwige vrijgezel en is de bemoeienis van zijn familie helemaal beu. Daarom overtuigd hij zijn beste vriend Nick om met hem mee te gaan naar zijn ouders en te doen dat ze een relatie hebben. Dan plant zijn moeder een blind date met haar knappe trainer James en loopt Peters plan helemaal mis.’ Vanaf 2 december zie je Single All the Way op Netflix.

Dawid i elfy (David and the Elves) is voor mij nieuw in dit lijstje. Deze Poolse film bewijst dat je voor een eerlijk zoetsappige film heus niet alleen in Hollywood hoeft te zijn. Want in dit verhaal zijn de ouders van David veel te druk met hun werk om zich de echte betekenis van kerst te herinneren. Daarom gaat hij samen met de elf Albert naar zijn grootouders om uit te vogelen wat kerst nou echt is. Natuurlijk mag Santa niet ontbreken in deze kerstfilm! Vanaf 6 december zie je Single All the Way op Netflix.

Je zou bijna vergeten dat er ook kerstfilms worden gemaakt in niet-Engelssprekende landen. A Mil Kilométros de la Navidad komt uit Spanje en heeft dit plot: een kerstvertelling, een romantische comedy en het verhaal van een man in de 30 die zich verzet tegen de kerstsfeer, maar leert om zich mee te laten voeren.’ Lekker cryptisch van Netflix. Je kunt hem alvast in je lijst zetten, want Netflix heeft ‘m al in de bibliotheek staan.

Daarnaast heeft Netflix alvast aangekondigd dat deze films en series in de videotheek komen tijdens de kerstperiode:

  • An Elf’s Story
  • Elf Pets: Santa’s St. Bernards Save Christmas
  • My Dad’s Christmas Date
  • Snowbound for Christmas
  • Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You

Ik ben benieuwd waar Netflix nog meer mee komt en zal dit artikel regelmatig updaten met films, trailers en releasedata. Mis jij nog een film, mail me dan via jose@let-it-snow.nl. Naar welke film kijk jij uit?

Liefs, José

Foto: Netflix

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

2 Replies to “11 x deze kerstfilms & series brengt Netflix uit in 2021! [laatste update 10 november]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *