Zo wil ik dit jaar 100% het kerstgevoel krijgen

Kerstcadeau tips kerstpyjama HEMA - Let it Snow

Goede voornemens zijn voor mij niet alleen voor 1 januari: voor elke periode heb ik goede voornemens. Zo ook om van de kerstperiode de meest magische tijd te maken. Ook dit jaar heb ik weer goede kerstvoornemens waarmee ik jullie ook graag inspireer!

Samen de kerstboom versieren is voor mij het startpunt van de kerstperiode. Natuurlijk ben ik een pietje precies op hoe ik het wil hebben. Maar met een zachte hand en een goede voorbereiding kun je van het versieren van je kerstboom ook quality time maken. Geef de kleinsten een eigen taak, zoals de het ophangen van houten of plastic ornamenten (of geef ze een mini kunstboom voor hun alleen), geef je lief aanwijzingen en geniet van hoe de magie vanzelf tot stand komt!

Wat een jonkie ben ik hier op deze foto uit 2013! Lees verder onder de foto. >

Kerstboom versieren - kerstsfeer tips - Let it Snow

Vraagje: hoe vaak krijg jij nog een handgeschreven kaart? En hoe vaak verstuur je er eentje? Nou, ik vrees dat het bij mij weinig voorkomt. Jammer, want ik geniet er enorm van! Het schrijven van kerstkaarten kan echt een leuke manier zijn om in de sfeer te komen – en een goed excuus om een kerstfilm aan te zetten. Begin met het maken van een lijst wie je wil verblijden met een kaartje, zoek kaarten die passen bij die personen of jouw thema dit jaar en ga er maar voor zitten. Het leukst is het als je nog een persoonlijk berichtje in schrijft. Denk aan iets moois dat ze hebben meegemaakt, een anekdote van het afgelopen jaar of misschien wel een inspirerende zin of gedicht die je bij hen vind passen. Mag ik al beginnen met schrijven?

Net zo leuk en persoonlijk als de vorige tip, is deze: als je kerst- (of Sinterklaas)cadeautjes koopt, kijk dan verder naar een verlanglijstje. Je doet dit het makkelijkst door het hele jaar al een lijstje bij te houden. Dat kan in een conceptmailtje, dat kan op een Pinterestbord (check!) of misschien op de laatste pagina’s van jouw agenda. Niets is zo leuk als de voorpret over een cadeau dat een geliefde zal uitpakken.

Ze zeggen dat je geheugen ook veel heeft aan geuren. Weet jij nog hoe je oma ruikte, of ben je dol op vers gemaaid gras? Dan zijn kerstkaarsen misschien wel iets van jou! Je hebt ze in alle geuren en kleuren, van voordelig tot luxe, en op bijna elke hoek van de winkelstraat. Ik verzamelde al een aantal toffe kerstkaarsen. Het zijn trouwens ook superleuke kerstcadeautjes!

Lees verder onder de foto. >

Atelier Warm Jingle Bells kerstkaars sojawas

Een witte kerst is ons al jaren niet gegund. In real life in ieder geval, want op het grote scherm kan van alles. Ik kan me geen kerstperiode herinneren zonder één (okay, eenentwintig) kerstfilms te kijken. Waarom? Omdat ik er zo’n warm gevoel van krijg! Check je lokale kringloop voor gouden ouden, zet je lijst op Netflix (hier mijn tips) vol of zap in december lekker op tv, dan krijg je jouw (dagelijkse) portie kerstfilms makkelijk binnen.

Iets wat al jaren op mijn kerst-bucketlist staat, is het maken van een Christmas Hamper. Ik ken ze uit de UK en de VS: mandjes vol lekkere dingen. Eigenlijk een kerstpakket, maar dan voor je loved ones. Ga jouw kringloopwinkels langs, versier ze met een bus verfspray met de initialen van je geliefden en vul ze met zelfgemaakte goodies. Dat kunnen pindarotsjes, home made jam of stoofpeertjes, likeur of kerstkoekjes zijn, maar ook kleine knutsels zoals een kerstornament of zelfgebreide trui/sjaal/wanten.

En, wat doe jij om in de kerststemming te komen? Ik lees graag jullie tips!

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *