Supertof: binnenkort zie je de eerste Nederlandstalige kerstfilm van Netflix!

De Familie Claus film Netflix Originals kerst 2020 kerstfilm

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb al aardig wat kerstfilms gekeken de afgelopen tijd. Misschien is het de geborgenheid die deze films je kunnen geven, of misschien komt het door de kou die we nu toch echt hebben. Daarom is elke nieuwe film die wordt aangekondigd reden voor een klein feestje in huize LiS. Of een groot feestje in dit geval: er komt namelijk een Nederlandstalige Netflix-kerstfilm online met de naam De Familie Claus.

Met de datum speelt de streamingdienst op veilig: 7 december. Want alhoewel wij op 5 december Sinterklaas vieren – officieel is dat dus Sinterklaasavond aka pakjesavond en is de goedheiligman jarig op 6 december. In Vlaanderen vieren ze het cadeautjesfestijn dus op de zesde, en dat brengt een mooi dubbel bruggetje naar het volgende.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Korte zomer gehad dit jaar Opnames voor de Familie Claus @dingiemedia

Een bericht gedeeld door Pommelien Thijs (@pommelienthijs) op

De Familie Claus is namelijk een Vlaams-Nederlandse productie met een mooie rol voor Jan Decleir. En laat dat nou net dé man zijn die de Sint op speed dail heeft tijdens de sinterklaasperiode… 😉 Het verhaal in een notendop:

‘Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen…’

Deze trailer kwam onlangs al uit:

De film zou eigenlijk in de eerste maanden van het jaar opgenomen worden, maar dat werd opgeschort door de uitbraak van het coronavirus. Samenwerken werd daardoor een stukje moeilijker, al hadden veel regisseurs en filmmakers daar goede oplossingen voor zoals ik al eerder schreef. Bij De Familie Claus hadden ze al een voorsprong: acteurs Boris Van Severen en Frances Lefebure zijn namelijk zowel in de film als “in het echie” een stel. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze eerste Nederlandstalige kerstfilm van Netflix! Zet alvast een reminder aan, zodat je als eerste een melding krijgt wanneer de film online staat.

Hou jij van Nederlandse kerstfilms?

Liefs, José

Foto: Netflix / YouTube

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *