OMG: Netflix kondigt nóg meer kerstfilms en -series aan!

Wat Hallmark Channel kan, dat kunnen wij ook zal Netflix wel gedacht hebben. Eerder maakten ze al een aantal kerstfilms en -series bekend, maar ik ontdekte weer een aantal nieuwe feestelijke dingen om te kijken op de streamingdienst. Deze kerstige films en series kun je (binnenkort) zien op Netflix.

Allereerst: Netflix heeft een super teasende video online gegooid met daarin alles met kerst dat dit jaar online komt:

Op basis hiervan zijn dit de films en series die Netflix dit kerstseizoen uitbrengt:

 • Holiday In The Wild: 1 november
 • Let It Snow – 8 november
 • Klaus: 15 november
 • Holiday Secrets: 20 november
 • The Knight Before Christmas: 21 november
 • Nailed It! Holiday! Season 2: 22 november
 • Holiday Rush: 28 november
 • Merry Happy Whatever: 28 november
 • Sugar Rush Christmas: 29 november
 • A Christmas Prince: The Royal Baby: 5 december
 • Home For Christmas: 5 december

Graag vertel ik jullie wat over de films en dramaseries die dit feestseizoen nieuw zijn bij Netflix.

Ik heb zowaar de eerste kerstfilm al gezien: Holiday In The Wild. Ben je nog niet klaar voor volop kerst, dan is dit de beste film om mee te beginnen. Heb je zin in een over de top kerst, dan kun je misschien beter verder kijken. Het verhaal in het kort: ‘Nadat haar man haar heeft verlaten, gaat een elegante vrouw uit New York alleen op een Afrikaanse safari en vindt er een nieuw levensdoel.’ Sex and the City’s “Charlotte” Kristin Davis en Rob Lowe hebben de hoofdrollen in deze kerstfilm van Netflix. Kristin is geen groentje als het aankomt op kerstfilms: in 2016 had ze een rol in A Heavenly ChristmasChristmas In The Wild staat live in de videotheek.

‘Een sneeuwstorm treft op kerstavond een klein stadje, met de nodige gevolgen voor de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren.’ Ik moet meteen aan MTV’s Friendzone denken toen ik deze omschrijving las op Netflix. Wat ik weet is dat het een boekverfilming is van een roman uit 2009, waarin drie jongeren te zien zijn tijdens de sneeuwstorm. Hier vindt je de film op Netflix.

Three Days of Christmas is nog één groot mysterie. Op internet vind ik niets over deze serie die eigenlijk Días de Navidad heet, en Netflix laat alleen weten dat het een Spaanse serie is die valt in de categorieën drama, sentimenteel en feelgood. Wel kwam ik de spaanstalige teaser hieronder tegen. Wanneer hij online komt is ook nog de vraag, dus hou Netflix in de gaten.

Ben je benieuwd waar de kerstman vandaan komt? De film Klaus doet een gooi naar een eigen traditie die niets te maken heeft van de verbastering van Sinterklaas en geeft ons een idee van een superleuke legende. ‘Een egoistische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten en onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.’ Deze tekenfilm ga ik misschien wel kijken met mijn kleintje! Hier staat hij trouwens in de Netflix-bibiotheek.

Met The Knight before Christmas zien we Vanessa Hudgens (na The Princess Switch) wederom in een Netflix kerstfilm. Het verhaal gaat om een middeleeuwse ridder die naar het heden wordt gestuurd. Daar ontmoet hij een middelbare schoollerares die niet meer geloofd in de liefde. Wat er gebeurt kunnen we bijna al raden maar dat maakt me helemaal niet uit. Ik ben vooral benieuwd wat deze film met kerst te maken heeft!

Over de film Holiday Rush kan ik nog niet veel vinden. Netflix vertelt er het volgende over: ‘Een weduwnaar die werkt als radio-dj en zijn vier verwende kinderen moeten opeens op de centen letten wanneer er net voor kerst een einde komt aan hun luxe leventje.’ Ai. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar je vindt de film alvast hier.

Holiday Secrets is een korte Duitse serie rondom de kerst. ‘Een kerstreünie wordt een ingang naar het verleden. Deze driedelige serie onderzoekt de intieme complicaties van een familiegeschiedenis.’ Ik ben geïntrigeerd door de trailer op Netfix, al kon ik helaas alleen de Duitstalige trailer zonder ondertiteling vinden. Zeit der Geheimnisse oftewel Holiday Secrets vind je hier op Netflix.

Ook in de US heeft Netflix een kerstserie gemaakt: Merry Happy Whatever. Volgens mij is het precies wat je verwacht van een sitcom. ‘Een koppige vader worstelt met de nodige stress als zijn dochter haar nieuwe vriend mee naar huis neemt voor kerst’, aldus Netflix. Hoeveel afleveringen deze serie heeft, weet ik niet. Check hieronder de trailer of spot de serie op de online videotheek.

In maart kondigde Netflix al een kerstserie aan: Home for Christmas. Hij is gemaakt door en met Noren en ik ben erg benieuwd, zeker aangezien ik fan ben van Scandinavische series. Het gaat om hoe men je maar zielig vindt als je alleen bent met kerst. Gek wordt hoofdrolspeelster Johanne ervan, en daarom besluit ze dat ze binnen 24 dagen een partner wil vinden. ‘Hopelijk geeft het de kijken een feelgood-ervaring, iets om te lachen en, hopelijk, iets om over na te denken’, aldus de regisseur. Ik weet nog niet wanneer we hem kunnen zien maar ik hoop hem met lief te kijken! Je vindt Home for Christmas alvast hier in de videotheek.

Twee jaar geleden spotte ik voor het eerst een Netflix kerstfilm: A Christmas Prince. Ik moet zeggen dat het even wennen was van de andere Netflix Originals die ik kende, aangezien die een bepaalde stijl en kwaliteit hebben en dit toch echt een romkom was. Maar toch vond ik het een vermakelijke film. Sinds die tijd is het bijna een traditie om een vervolg op die film te lanceren en dit jaar is dat A Christmas Prince: The Royal Baby.

Wat denk jij? Ga jij één van deze films of series kijken?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *