Handig: zo bereken je precies hoeveel versiering je kerstboom nodig heeft

Kerstboom kerstversiering opzetten versieren - Let it Snow

Vraag jij je ook elk jaar af of je wel genoeg decoraties hebt voor jouw kerstboom? Dan hebben wiskundestudenten van de Universiteit van Sheffield goed nieuws voor jou! Ze hebben hét antwoord op de aloude vraag: hoeveel versiering heeft je kerstboom nodig.

De studenten hebben gedaan waar ze het best in zijn: een handige formule gemaakt. Hiermee bereken je makkelijk hoeveel kerstballen, kerstlampjes en kerstslingers je nodig hebt. Plus: de perfecte hoogte voor jouw piek of kerstster. Het enige dat je moet weten, is hoe hoog je boom is.

Zo bereken je jouw kerstversiering

Heb je je kerstboom gemeten, ben je er klaar voor? Hier komt ‘ie!

  • Lengte slinger (in cm) = 13 keer pi -> delen door 8 -> keer boomhoogte (in cm)
  • Aantal kerstballen = 17 keer pi -> keer boomhoogte (in cm)
  • Lengte kerstlampjesslinger =pi keer boomhoogte (in cm)
  • Hoogte piek of kerstster = boomhoogte (in cm) delen door 10

Simpel! Of toch niet? Is wiskunde niet jouw sterkste kant? Dan kun je ook deze handige kerstboomcalculator gebruiken. Wij hebben doorgaans een boom van ongeveer 180 centimeter groot, dus kom ik uit op 919 centimeter kerstsslinger, 27 kerstballen, 515 meter kerstlampjes en een piek van 18 centimeter.

Ik ga dit jaar zeker uitproberen of ik dit ook écht de perfecte formule is. Wat denk jij: komt jouw collectie kerstversiering overeen met deze formule?

Liefs, José

Foto: Tim Mossholder

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *