Het theaterseizoen is bekend! Winterse voorstellingen in het theater

Notenkraker en de Muizenkoning ballet - winterse kerst voorstellingen - Let it snow.jpg

Kerst, dat duurt toch nog wel even? Tuurlijk, we zitten nu meer te nagenieten van Kerstmis 2017 dan dat we aan het voorpretten voor kerst 2018 zijn. En dus was ik nog niet zo bezig met de verslaglegging van mijn kerstverslaving. Maar toen kreeg ik een ideetje: zou het niet leuk zijn om een artikeltje te schrijven over de kerstvoorstellingen die de theaters op de planken zetten. Zo lekker na de zomervakantie, wanneer ze de programmering bekend maken. Blijkt seizoen 2018-2019 dus al bekend te zijn… Lekker blond, José. 

Oudejaarsconferences

Terugblikken op het afgelopen jaar, het is vaste prik op oudejaarsavond. En dat kun je dus met verschillende cabaretiers. Dolf Jansen, Marc-Marie Huijbregts en Guido Weijers doen dat voorafgaand aan Oud & Nieuw in de theaters. Show gemist? Dan zie je Marc-Marie (NPO1) en Guido (RTL 4) tijdens oudejaarsavond op tv.

Kerstballetten

Ik blijf het zeggen: het Notenkraker ballet (officieel De Notenkraker en de Muizenkoning) is voor mij het ultieme kerstverhaal. En op mijn bucket list staan dan ook dit kerstballet in het theater te zien. Je ziet hem in de uitvoering van het Charkov Staats Ballet in diverse theaters. De Antwerpse Music Hall heeft hem ook geprogrammeerd.

Wil of kun je niet afreizen naar de theaters? Pathé vertoont de liveopname van het Bolsjoi-ballet in diverse bioscopen.

Even totaal anders is Alice in Winter Wonderland. “Alice in Winter Wonderland is een fijne feelgoodvoorstelling die helemaal inspeelt op een ouderwets kerstgevoel. Inclusief een fraaie sneeuwbui.” (NRC, 27 december 2016, 4 sterren). Je geniet van deze nieuwe klassieker uitgevoerd door De Dutch Don’t Dance Division.

Kersttheater

Wie geen zin heeft om kerstavond thuis met familie of in de kerk  te vieren, kan naar de Alternatieve Kerstmis gaan. Hierin blikken bekende gasten terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Theatermakers en muzikanten zorgen voor muziek en serieus vermaak.

En wie kerst zegt, zegt uiteraard Scrooge. Het verhaal van de ultieme vrek die met kerst het licht ziet, brengt de kerstgedachte naar iedereen. Je ziet A Christmas Carol in uitvoeringen van de Antwerpse Music Hall, Stadsschouwburg Haarlem en Stichting Superstar Theater.

Er zullen vast wel meer voorstellingen zijn met het thema kerst, dus aarzel niet en laat in een reactie weten welke kerstvoorstelling jij denkt te bezoeken.

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *