Hier vind je de locaties van jouw favoriete Britse kerstfilms!

Borough Market London Christmas Market kerstmarkt Londen - Let it Snow

Hoe je jouw vakantie een kerstig tintje geeft? Door naar de locaties te gaan van all time favourite kerstfilms! Lang niet alles is opgenomen in studio’s, check deze toffe locaties maar.

Shere: The Holiday & Bridget Jones

Als je denkt aan het Britse weekend, dan denk je ongetwijfeld aan de pub. Het lijkt wel alsof de VrijMiBo daar is uitgevonden! The White Horse Pub in het plaatsje Hascombe is de locatie van meerdere kerstfavorieten. Het is de stamkroeg van Jude “Graham” Law waar Cameron “Amanda” Diaz hem ontmoet in The Holiday. Het heeft ook een plekje in Bridget Jones: Edge of Reason. Ietsjes verderop in het Church of St James gaven Bridget Jones’ ouders hun vernieuwde ja-woord.

Kerstfilm locaties in Shere:

  • The White Horse Pub
  • Church of St James

Lees verder onder de foto. >

The Holiday film quiz personage kerstfilm - Let it snow Lis

Sussex: The Snowman

Ik laat altijd een traan rollen bij de klassieker The Snowman. Al hoewel deze film compleet getekend is, kun je in de originele versie zien dat hij is geïnspireerd op de Britse graafschap Sussex. Jeps, waar Harry & Meghan de hertog(in) van zijn.

Voor zover ik weet is er niet één exacte locatie, maar de heuvels en typische heggetjes vind je op veel locaties.

Lees verder onder de foto. >

Sussex - The Snowman film locatie - Rory Collins

Oxfordshire : The Holiday

Weet je nog die lange date die Cameron en Jude hebben in The Holiday? Eén van hun locaties is Cornwell Manor, het mooie landhuis waar ze rondstruinen in de tuin. In het echt lijkt het net zo pittoresk als in de film en ik zou hier zo graag eens heen gaan!

Lees verder onder de foto. >

Manor House Cornwell Oxfordshire The Holiday film locatie kertsfilm

Londen: Bridget Jones, Love Actually, Last Christmas

Bridget Jones woont in Londen, dus is het niet gek dat daar veel scenes zijn opgenomen. Ze woont vlakbij Borough Market, echt een leuk marktje om sowieso heen te gaan wanneer je in de stad bent. Mark Darcy ontmoet ze tijdens een rechtzaak bij de Courts of Justice.

Ook Love Actually speelt zich grotendeels af in Londen. Zo zie je er het bekende warenhuis Selfridges tijdens die klassieke scène met Rowan Atkinson (iets met kaneelstokjes, hulst en de Christmas Box). En laten we niet Last Christmas vergeten! De Phoenix Gardens, hét speciale plekje van Tom, is zeker een mooi plekje om te bezoeken.

Kerstfilm locaties in Londen:

  • Borough Market
  • Courts of Justice
  • Selfridges
  • Phoenix Gardens

Lees verder onder de foto. >

Kerstverlichting Piccadilly Circus Londen London kerstlichtjes - Let it Snow

Edinburgh & Glasgow: The Princess Switch

Ik kan me zomaar voorstellen dat Amerikanen denken dat Belgravia uit de filmtriologie The Princess Switch echt een land is in Europa. In werkelijkheid is het vooral een chique wijk in Londen, maar voor veel opnames ging het team van Netflix naar de Schotse steden Edinburgh en Glasgow.

Kerstfilm locaties in Schotland:

  • Glasgow Cathedral
  • Mimi’s Bakehouse in Leith
  • Dalmeny House in Edinburgh

Ik krijg al weer zin om deze films te kijken! Welke kerstfilm vind jij het mooiste decor hebben?

Liefs, José

Foto’s: LIS, Jennie Rainsford, Rory Collins, Stephen Richards

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *