Hmm, lekkere kersttraditie: gemberkoek huisje

Gingerbread house - Gemberkoekhuisje - Let it snow

Wat mij betreft kun je niet genoeg kersttradities hebben. Naar mijn mening hebben wij Nederlanders er te weinig dus ik kijk het graag af bij andere landen en culturen. En één zo’n traditie vind ik toch wel de peperkoekhuisjes.

Mijn eerste introductie tot de eetbare gebouwtjes was bij de Zweedse meubelgigant. Daar kun je complete bouwpakketten kopen. Op internet kwam ik trouwens een befaamde bouwtekening tegen. Maar een korte zoektocht op internet (okay, ik beken dat ik er nog regelmatig naar zoek) leverde dit mooie plaatje op:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Siw Eriksen: @revinyl – Norway (@kreasiw)

Nou is het natuurlijk vooral de vraag: laat je hem staan om te pronken, of eet je het grote koekhuis op?

Liefs, José

Hoofdfoto: HarshLight

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *