Jeugdsentiment: Kerstfeest met Bert en Ernie

Kerstfeest met Bert en Ernie - Let it snow

Toen ik ruim tien jaar geleden in de schoonfamilie kwam, maakte ik kennis met één van hun kersttradities. Daar stond namelijk elk jaar de CD Kerstfeest met Bert en Ernie op. Sommige dingen van die CD gebruiken wij nog dagelijks. Voor fans hoef ik alleen maar ‘bloedvergiftiging’ of ‘het is een troep, troep, een vreselijke troep’ te zeggen. En hoewel het geen landelijke traditie is, wil ik toch pleiten voor deze CD.

Kijk, ik ga er niet volledig voor zitten. Na een paar jaar luisteren is hij daarvoor te bekend. Maar ik vind hem wel ideaal op de achtergrond tijdens het versieren van de kerstboom. Of tijdens een foute kersttruienparty. Misschien wel tijdens een Christmas road trip.

Wil je hem even (of helemaal) beluisteren? Nou, dat kan!

Je begrijpt mijn pleidooi: zoiets kinderlijks en bijna ‘fouts’ als Kerstfeest met Bert en Ernie kan een prachtige traditie opleveren. Dus nu ben ik eigenlijk benieuwd: wat is een leuke/grappige/mooie kersttraditie in jouw familie? Ik hoor het graag, via insta of in de comments hieronder!

Liefs, José

Hoofdfoto: YouTube

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *