Ho ho hoera: 11 x deze films & series zie je op Netflix tijdens kerst 2022

Netflix kerstfilms kerstseries 2022 nieuws

Hoe snel gaat de tijd?! We zijn nog maar net een beetje aan het bijkomen van het zomerse weer maar ik kijk al weer uit naar het mooiste seizoen van het jaar! Er is nog al het een en ander bekend over kerstfilms en kerstseries op Netflix en ik kan je alvast de eerste scoops geven! Dit zie je tijdens kerst 2022 op Netflix.

Let op: dit is een verouderd artikel. Voor alle nieuwe releases, check het overzicht van Netflix kerstfilms en kerstseries in 2023.

Laatste update: 23 oktober 2022

Falling for Christmas

Wat is het lang geleden dat ik Lindsay Lohan in een film zag! Dit jaar zien we haar in de Netflix kerstfilm Falling for ChristmasWaar hij over gaat? Dit zegt Netflix: ‘Een verwende erfgename (Lindsay Lohan) is net verloofd en krijgt een ski-ongeluk. Daarbij krijgt ze geheugenverlies en wordt ze verzorgd door de knappe eigenaar van een blokhut (Chord Overstreet) en zijn vroegrijpe dochter in de dagen voor kerst.’ Oeh, ik ben benieuwd! Zet alvast een melding aan in de Netlfix-bibliotheek, zet 10 november 2022 maar in je agenda en luister de podcast van Lindsay over deze film hieronder!

Lees verder onder de trailer>

Christmas with You

Herinner je je nog die hottie uit She’s All That? Freddie Prinze Jr. is deze kerst de hunk in de Netflixfilm Christmas with You, al wordt de film op sommige websites ook Christmas Quinceanera genoemd. Er is nog niet veel bekend over deze kerstfilm, maar hij is gefilmd in New York en gaat gaat over popster Angelina (Aimee Garcia) die een burn-out heeft die vlucht naar een klein stadje waar ze naast inspiratie ook liefde vind. Aimee onthult op Instagram dat we naast zingen ook dansen kunnen verwachten! Dat wordt smullen vanaf 17 november 2022!

Lees verder onder de Instagrampost >

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee G (@aimeegarcia4realz)

The Noel Diary

Als aspirerend auteur word ik altijd superenthousiast over films over schrijvers. Daarom ben ik ontzettend benieuwd naar de film The Noel Diary! Een korte samenvatting van Netflix: ‘De bestsellerauteur Jacob Turner (Justin Hartley) keert terug naar huis tijdens de kerstperiode. Hij wil alles regelen rondom het landgoed van zijn moeder met wie hij op slechte voet staat. Dan ontdekt hij een dagboek dat misschien wel geheimen bevat over zowel zijn verleden als dat van Rachel (Barrett Doss), een prachtige jonge vrouw die zelf ook op een mysterieus pad zit. Samen gaan ze op een avontuur om zowel hun verleden als hun onverwachte toekomst te ontdekken.’ Ik ben benieuwd hoe deze kerstfilm is. Jij ook, dan kun je hem zien vanaf 24 november 2022.

Lees verder onder de Instagrampost >

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Hartley (@justinhartley)

Scrooge: A Christmas Carol

A Christmas Carol van Charles Dickens is een klassieker onder de kerstverhalen, en op de streamingdienst komt deze kerstperiode een nieuwe versie met de voor de hand liggende titel Scrooge: A Christmas Carol. Deze animatiefilm heeft herschreven liedjes van Leslie Bricusse, die twee Oscars gewonnen heeft. Onder andere Olivia Colman en Luke Evans hebben een personage ingesproken. Volgens Netflix is hij in december te zien. Scrooge de tekenfilmmusical: ik ben benieuwd!

That Christmas

De regisseur van Love Actually, Richard Curtis, brengt deze kerst een animatiefilm naar het grootste streamingplatform. Voor Netflix bewerkt hij zijn kinderboekenserie That Christmas tot een film. Het vertelt verhalen die met elkaar vervlochten zijn met als thema’s liefde en eenzaamheid. Van de kerstman die een grote fout maakt tot gigantisch veel kalkoenen: je ziet het in That Christmas.

Lees verder onder de Instagrampost >

Familie Claus 3

Liefhebbers van de Nederlandse kerstfilmserie Familie Claus hebben geluk: in 2022 komt er een derde deel uit van deze familiefilm. Wederom spelen Jan Decleir (opa), Bracha van Doesburgh (mama) en Mo Bakker (Jules) mee in deze Nederlands-Belgische Netflix Original. In Familie Claus 3 organiseert Jules’ moeder een skivakantie. Maar hoe gaat het dan met het bezorgen van de kadootjes? Dat proberen opa en Jules te regelen vanuit hun vakantieadres, maar helaas is zusje Noor nieuwsgieriger dan goed voor haar is. Hoe zou dat aflopen..? We zien het eind dit jaar.

A Storm for Christmas

Yah! Er komt een nieuwe Noorse kerstserie van de regisseur van Hjem Til Jul! Per-Olav Sørensen heeft de nu nog naamloze serie ook geschreven, en naast de taal en het seizoen heeft deze nieuwe serie nog iets gemeen met Hjem Til Jul: hij bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een half uur. Veel te kort als je het mij vraagt! Wat het verhaal is? Ik citeer Netflix: ‘Een groep mensen arriveert bij vliegveld Oslo. Sommigen worden welkom geheten door geliefden, anderen vliegen terug om hun familie te zien, en sommige vluchten om kerst te ontvluchten. Wat hun doel ook is: hun kerstmissie gaat mis. Ze zitten vast op het vliegveld en de tijd tikt voorbij: nog maar 24 uur tot kerst, dus wat gaan ze doen?’ Filmwebsite IMDB weet te melden dat de werktitel A Storm for Christmas is.

Lees verder onder de Instagrampost >

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Per-Olav Sørensen (@sorensenperolav)

Delivery by Christmas

Na A 1000 km de la Navidad ben ik onder de indruk van niet-Engelstalige kerstfilms van Netlfix. Daarom ben ik ontzettend nieuwsgierig naar Delivery by Christmas. In deze Poolse romcom moet een dertigjarige koerier kerst redden, zo meldt Netflix. ‘De film zal je entertainen, verrassen en aan het huilen brengen’, lees ik op hun site. Ik kan niet wachten!

I hate You

Ik ben zóoo benieuwd naar de film I hate You (Odio il Natale)! Dit is namelijk een Italiaanse remake van Home for Christmas (Hjem til Yul)Het verhaal van deze romcom-serie ken je vast wel, maar even een korte samenvatting: een vrouw zegt tegen haar ouders dat ze een vriendje heeft, en nu moet ze er snel eentje opsnorren. Zet maar alvast een herinnering aan!

La Chica de Nieve

In 2022 brengt Netflix ook een thriller kerstserie op de buis: La Chica de NieveIn deze boekverfilming gaat het om het meisje Amaya dat verdwijnt tijdens de Driekoningenoptocht. Journalist Miren laat de zaak niet los en gaat op onderzoek uit. Wanneer deze serie te zien is, zegt de steamingsdienst nog niet.

Um Natal Cheio da Graça

Ook vanuit Brazilië mogen we een kerstfilm verwachten. Met mijn beperkte kennis – ahum, ik bedoel Google Translate – ontdekte ik dat het gaat over Carlinhos die verraden is door zijn vriendin. Daarom neemt hij een vreemdeling mee naar het landhuis van zijn familie maar dat bevalt matriarch Lady Sofia helemaal niet. Ook hiervan is de releasedatum nog niet bekend.

Lees verder onder de tweet >

En dan hoor ik hier en daar nog wat over deze titels, maar daarover heeft Netflix nog niets vertelt:

  • Humbug: een hervertelling van A Christmas Carol met Ice Cube
  • Christmas on Mistletoe Farm
  • Reliving Christmas

Dat was ‘m voor nu, ik hou jullie uiteraard op de hoogte en update dit artikel zoveel mogelijk als ik kan!

Naar welke kerstfilm ben jij het meest benieuwd? En welke kerstfilm van Netflix vind jij het leukst?

Liefs, José

Foto: CardMapr
Bron: Netflix

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *