Dit is jouw complete gids voor Netflix kerstfilms en series in 2023

Nu het goed en wel herfst is, ben ik benieuwd welke kerstfilms en kerstseries Netflix voor 2023 op de planning heeft. Want het is nooit te vroeg om uit te kijken naar Kerstmis. Zet je maar schrap want hier komen de kerstfilms en kerstseries die je dit kerstseizoen bij Netflix kunt kijken!

Dit artikel verscheen voor het eerst op 18 mei 2023. Laatste update: 6 november 2023

Meet Me Next Christmas

Meet Me Next Christmas is de eerste kerstfilm voor 2023 die Netflix bekend maakt. Christina “From AM To PM” Milian zal niet alleen de hoofdrol spelen, ook produceert ze de Netflix kerstfilm. De streamingdienst maakt het plot al bekend: Op zoek naar een sprookjesromance met de man van haar dromen moet Layla door New York racen om het meest gewilde ticket van de stad in handen te krijgen: het uitverkochte kerstavondconcert van Pentatonix. Eind maart kondigde Netflix aan dat het filmen in april zou beginnen dus ik hou Insta voor jullie in de gaten voor de eerste foto’s!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Strong Black Lead (@strongblacklead)

Best. Christmas. Ever.

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar is dat ook wel zo? Dat thema staat centraal in de Netflix kerstfilm Best. Christmas. Ever, geschreven door Charles Shyer van de 2022 Netflix-kerstfilm The Noel Diary. Jason Briggs speelt een van de hoofdrollen en vertelt aan Huffpost het verhaal: “Heather Graham speelt een kerstzuurpruim en ik haar echtgenoot. We stranden in het huis van haar voormalige beste vriendin die een kerstliefhebber is, gespeeld door Brandy. (…) Het is erg grappig maar ook hartverwarmend en aangrijpend, zoals veel van de beste kerstfilms zijn.”

Jason heeft me nieuwsgierig gemaakt! Op 16 november 2023 kunnen we het zien want dan is Best. Christmas. Ever te zien op Netflix.

Lees verder onder de trailer >

Family Switch

Ben je dol op Freaky Friday met een kerstsausje, dan is Family Switch écht iets voor jou! Ik citeer Netflix: ‘Als twee ouders na een zeldzame kosmische gebeurtenis vlak voor kerst van lichaam verwisselen met hun tienerkinderen, breekt er chaos uit in het gezin.’ Als een van die ouders Jennifer Garner is – die al eerder zo’n rol speelde in 30 Going On 13 – dan weet je: dat wordt anderhalf uur prima vermaak! Deze Netflix kerstfilm zie je vanaf 30 november.

Lees verder onder de Instagram-post >

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Netflix Film (@netflixfilm)

Christmas As Usual

Ik ben helemaal in mijn nopjes, want 2023 brengt ook weer een Noorse kerstfilm: Så Var Det Jul Igjen, met de Engelse titel Christmas As Usual. Het verhaal zal vast herkenbaar zijn voor velen: ‘Thea neemt haar verloofde mee naar huis om het aanzoek te vieren. Alleen botsen zijn Indiase roots met de tradities van haar Noorse familie.’ Ik ben benieuwd wat dit gaat worden én ik ben benieuwd naar die tradities. Nog even wachten alleen, tot 6 december 2023.

Lees verder onder de Instagram-post >

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Netflix Nordic (@netflixnordic)

Home for Christmas in het Italiaans én Engels

Vorig jaar kwam de Italiaanse remake van de serie Hjem Til Jul / Home for Christmas. En dit jaar komt er ook een seizoen 2! Dat bevestigt Netflix tijdens het populaire Sanremo Festival, ook de hofleverancier van de Italiaanse inzending van het Songfestival. Wanneer we hem kunnen zien, is nog niet bekend, maar uiteraard hou ik jullie op de hoogte!

Bovendien komt er óók nog een Amerikaanse remake: Yoh! Christmas. Thando heet de hoofdpersoon; het plot is verder hetzelfde. We kunnen het zien vanaf 15 december 2023.

Vooralsnog zijn dit de enige kerstfilms die Netflix voor 2023 op de planning heeft staan. Gelukkig is het niet het enige kerstnieuws voor dit jaar. We kunnen ook alvast uitkijken naar een aantal series en films die Netflix de komende jaren te bieden heeft!

One Day In December

Het boek Een dag in december stond al een tijdje op mijn leeslijstje, maar misschien moet ik hem nu echt eens gaan lezen. Netflix bewerkt de roman namelijk tot een serie die we waarschijnlijk in 2024 kunnen zien, meldt Deadline. De streamingsdienst heeft er nog niets over bekend gemaakt maar regisseur Drake Doremus en acteur Lucy Boynton hebben het bericht gedeeld om hun Insta.

Het plot kun je zo plukken van het boek zoals Bol.com het vertelt: ‘Op een besneeuwde decemberdag, ziet Laurie vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?’

Black Doves

Al hoewel ik een zwak heb voor de herkenbaarheid van kerstfilms is het ook wel eens tof om iets anders te kijken met kerst. ‘Black Doves’ lijkt daar perfect bij te passen. Keira Knighley speelt in deze Britse serie Helen, een vrouw met een geheime identiteit die een gepassioneerde affaire krijgt. Volgens Netflix raakt haar vriend betrokken bij de onderwereld van Londen en sturen Helens werkgevers haar oude vriend Sam om haar te beschermen. En dat alles met diplomatieke spanningen en de kerstperiode als achtergrond. Ik ben benieuwd wanneer we deze te zien krijgen!

That Christmas

De regisseur van Love Actually, Richard Curtis, brengt deze kerst een animatiefilm naar het grootste streamingplatform. Voor Netflix bewerkt hij zijn kinderboekenserie That Christmas tot een film. Het vertelt verhalen die met elkaar vervlochten zijn met als thema’s liefde en eenzaamheid. Van de kerstman die een grote fout maakt tot gigantisch veel kalkoenen: je ziet het in That Christmas in 2024.

Lees verder onder de Instagrampost >

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Locksmith Animation Studio (@locksmithanimation)

Merry Ex-Mas

Lindsay Lohan maakte in 2022 haar terugkeer met Falling for Christmas en er zijn geruchten dat ze een tweede kerstfilm gaat maken voor Netflix. De werktitel is Merry Ex-Mas waarbij twee exen na tien jaar elkaar tegenkomen op een kerstfeestje van hun nieuwe partners, die familie van elkaar blijken te zijn. Ze spreken af hun gezamenlijke voorgeschiedenis te verzwijgen maar of dat nou een goed idee is… In eerste instantie zou het filmen april 2023 meldde What’s On Netflix, maar dat is uitgesteld vanwege La Lohan’s zwangerschap volgens ET.

Auntie Christmas

Komt het plot van de film met werktitel Auntie Claus je ook bekend voor? “Een jong meisje is vastbesloten om te ontdekken waarom haar excentrieke tante – een groot kerstfan – elke kerst verdwijnt.” In feite is het natuurlijk een bekende verhaallijn die je al zag in de films The Santa Clause en de De Familie Claus-triologie. Volgens Deadline zal Kenny Ortega (die je misschien kent als de regisseur van High School Musical) de film produceren maar een releasedatum is nog niet bekend.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet wachten tot ik meer kan bekendmaken over kerstfilms op Netflix in 2023! Waar kijk jij het meest naar uit?

Liefs, José

Foto: freestocks

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *