Dankzij de kerstcollectie 2021 van IKEA beleef je een Scandinavische kerst

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie tafelschikking maretak tafelloper

Halloween is voorbij en het is al weer november! Nog maar een paar weken en dan gaan we echt het kerstseizoen in. Tijd dus voor wat heerlijke kersttrends en de IKEA VINTER 2021 kerstcollectie is deze keer aan de beurt!

Ik ben dol op inpakken, maar wat hou je na een avond uitpakken toch veel papier over! Wat ik zo gaaf vind aan deze kerstcollectie van IKEA is dat ze ook herbruikbare cadeauverpakkingen hebben. Zo geven ze aandacht aan de Japanse kunst van het inpakken met stof: furoshiki. Origami maar dan met een soort theedoek, zo noemt IKEA dat zelf. Het mooie is dat je hiermee supergave creaties kunt maken, YouTube is your best friend! Ook de cadeaudoosjes hergebruik je met gemak.

Lees verder onder de foto’s. >

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie furoshiki

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie cadeaudoosjes

Liefhebbers van mistletoe oftewel maretak moet echt naar IKEA dit jaar. De VINTER 2021 collectie zit bomvol van dit plantje: zo zijn er tafellopers, servetten met mistletoe en witte en groene mistletoe-hangers. Wil je een ander botanisch printje dan vind ik de placemat met kerstboompjes. Oh, en ik vind het servies met de vogeltjes ontzettend tof!

Lees verder onder de foto’s. >

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie tafelschikking maretak tafelloper

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie tafelschikking maretak

Wat is IKEA zonder een foodshop? Zoals elk jaar heeft de kerstcollectie van IKEA voor 2021 ook Zweedse lekkernijen. Glögg is de Zweedse variant van glühwein en deze is alcoholvrij maar met kaneel, kardemom en gember. De Zweden doen er graag nog rozijnen en gehakte amandelen in. In de VINTER-collectie vind je ook gemberkoekjes, toffees en een DIY gemberkoekhuisje.

Lees verder onder de foto. >

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie glögg gluhwein gemberkoekjes

Laat ik vooral niet de kerstversiering vergeten! Ik vind de 3D hangertjes supertof. Ze doen me denken aan van die pompoms die je kunt ophangen voor verjaardagen en IKEA heeft ze in kerstboompjes en klokken. Ze matchen ook perfect met de slingers met kerstboompjes. En wil je het wild maken, dan hebben ze ook superschattige dierenkerstballen.

Lees verder onder de foto’s. >

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie kerstversiering

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie kerstballen dieren

En last but not least komt verlichting. Ik ben helemaal dol op de lichtsnoeren met kleine blaadjes, die lijken me gezellig op tafel! De kersthuisjes vind ik ontzettend schattig en de lantaarntjes met batterijen zijn supergezellig bij de voordeur. En met de kerststerren met lamp geef je echt dat knusse scandigevoel aan je interieur!

Lees verder onder de foto’s. >

IKEA Vinter 2021 kerstcollectie tafelschikking lantaarn kerstlichtjes

Dat waren ze: de Zweedse kerststrends van IKEA voor 2021. Ik ben benieuwd wat jij vind van deze VINTER-collectie: is het jouw smaak, wat is jouw favoriet? Ik ben zeker dol op alles met mistletoe!

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *