Ja echt! Van vroeg je kerstboom opzetten wordt je gelukkiger

Kerstboom kerstversiering opzetten versieren - Let it Snow

Ik moet iets bekennen. Een maand geleden haalde ik namelijk mijn DIY notenkraker van zolder. Die nam ik namelijk mee van een kerstvakantie in 2017 en het werd hoog tijd dat ding eens te schilderen. Maar is dat niet een beetje vroeg, zul je je afvragen? Nou, vandaag kwam ik een artikel tegen waar mijn kersthartje sneller van ging kloppen: als je vroeg je kerstboom neerzet wordt je gelukkiger. Hoe dat komt?

Nou, het heeft allemaal met je jeugd te maken. ‘In een wereld vol stress en onrust willen mensen zich verbonden voelen met dingen waar ze blij van worden, en kerstversiering roept sterke herinneringen aan hun jeugd op,’ vertelt psychoanalist Steve McKeown aan website UNILAD. ‘Kerstdecoraties bieden houvast of een weg naar die oude magische opwinding uit je jeugd. Dus vroeg kerstdecoraties neerzetten kan die opgetogenheid nog langer laten duren.’

En daarmee is psychotherapeut Amy Morin het helemaal eens. ‘De kerstperiode brengt je nostalgie. Dat koppelt mensen aan hun eigen geschiedenis en het helpt mensen hun identiteit te begrijpen. Voor velen zorgt het vroeg neerzetten van kerstversiering ervoor dat ze zich opnieuw verbonden voelen met hun jeugd.’

Kinderlijk gelukkig zijn klinkt niet verkeerd, toch? Ik ga al bijna de dozen met kerstballen van zolder halen!

Foto: Tim Mossholder

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *