Deze kerstige televisieprogramma’s kijk je kerst 2020 op televisie

Kerstgezel.nl Omroep MAX kersttelevisie 2020

Voor veel mensen is het vaste prik: de kerstspecial kijken van All You Need Is Love op kerstavond. Maar rond kerst 2020 is er nog veel meer kerstigs te zien op de Nederlandse televisie. Superleuk! Ik heb alles in een handig overzicht gezet, maar mis je iets? Mail me dan via jose@let-it-snow.nl of laat een reactie hieronder achter!

Ben je vrijgezel, dan herken je het vast wel: die vraag of je al eens ‘aan de man of vrouw bent’. De miniserie Kerstgezel.nl van Omroep MAX gaat over Noor, die samen met vrienden een bedrijf opstart om zo mensen gezelschap te geven rond de feestdagen. Zo kunnen ze een ‘kerstgezel’ meenemen naar een bedrijfsfeest, er bingo mee spelen in het bejaardentehuis of een kerstgezel inschakelen om een eenzame student te troosten. Hoe dat afloopt? Kerstgezel.nl, 10, 17, 24 en 31 december om 20.30 uur op NPO 1

Wat is er nou kneuteriger dan kerstdorpjes? In Merry Little Christmas volgen we de bouwers van deze miniatuurbouwsels. In eerste instantie zou Martijn Krabbé de show presenteren, maar omdat het programma nu wordt opgenomen en Martijn het coronavirus heeft, gaat dat niet door. Maar geen probleem: Mr. Christmas oftewel Robert ten Brink heeft het candy cane-stokje overgenomen. Merry Little Christmas, 16 en 23 december op RTL 4.

Eind oktober schreef ik al enthousiast over het programma Scrooge Live. As we speak worden de opnames gedaan in Dordrecht met onder andere Remco Veldhuis, Richard Kemper, Plien van Bennekom en Simone Kleinsma, die het klassieke kerstverhaal A Christmas Carol tot leven brengen. Ik ben benieuwd! Scrooge Live, 20 december om 20.20 uur op NPO 1.

Fans van Chateau Meiland opgelet: er komt een kerstspecial! Nou ja, een mini reallifeserie rondom een reis. De familie Meiland bereid zich voor op een reis naar Lapland (dat de inwoners trouwens liever Sapmi noemen) waar ze de kerstdagen doorbrengen. RTL Boulevard hint dat er veel winterse taferelen voorbijkomen, zoals sleeën met husky’s, een bezoekje aan een ijscafé en natuurlijk een kerstdiner. Kerst met de familie Meiland, 22 tot en met 24 december, SBS6.

All You Need Is Love staat misschien wel bekend als hét kerstprogramma op televisie en dat is niet zo gek. De kerstspecial is al bijna dertig jaar op televisie en daarmee is Robert ten Brink voor veel Nederlanders Mr Christmas himself. Deze kerstavond zullen we een iets andere uitzending zien op kerstavond door de coronacrisis, maar uitgezonden wordt hij wel. All You Need Is Love Kerstspecial, 24 december om 20.25 uur op RTL 4.

Eerste kerstdag begint al muzikaal bij Omroep MAX met het MAX Kerstconcert. Natuurlijk hoor je de grootste kersthits zoals All I Want For Christmas Is You, maar er worden ook andere nummers gezongen en dat alles in het thema ‘hoop’. Op het podium staan onder anderen Ruth Jacott, Frank Boeijen, Romy Monteiro en de 3JS. MAX Kerstconcert, 25 december om 13.15 uur op NPO 1.

Ik ben benieuwd: welk programma ga jij kijken? Ben je meer van het live kijken of neem je kerstprogramma’s liever op?

Liefs, José

Hoofdfoto: Omroep MAX

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *