Dickens komt naar Dordt: televisiespektakel Scrooge Live belooft ultiem kerstgevoel!

scrooge-live-televisie-omroep-max-dordrecht-charles-dickens-kerst-2020

On of the perks of the job is dat ik veel dingen meekrijg over wat er speelt bij mij in de regio. Dus toen ik hoorde dat omroep MAX het klassieke kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens uitzendt deze kerst, was ik door het dolle heen.

Ken je het verhaal niet? Even een korte samenvatting: Ebenezer Scrooge is de ultieme vrek. Hij ontslaat, net voor kerst, één van zijn medewerkers die de broodwinnaar van een arm gezin is. Zijn geweten speelt hem parten en in één nacht bezoeken drie geesten hem. Ze laten Scrooge zijn verleden, heden en mogelijke toekomst zien.

Op 20 december zie je de moderne hervertelling genaamd Scrooge Live dus op omroep MAX. Hiermee willen ze je niet alleen dat kerstgevoel geven, maar ook aandacht vragen voor kinderarmoede in Nederland. Helaas is dat er nog teveel en laten we wel wezen: elk kind dat in armoede opgroeit is er een teveel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_) op

Ik citeer even de omroep over wat we kunnen verwachten: ‘Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al duizendmaal verteld. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst in Nederland, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, op geheel eigen wijze hertaald door een bekend cabaretduo. Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!’

Ik kan dus niet wachten tot 20 december, want dan kunnen we het eindresultaat zien op NPO 1.

Liefs, José

Bron: Omroep MAX
Hoofdfoto: Johan Bakker

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *