Kerstmarkten 2023: deze gaan wel (en niet) door in Nederland dit jaar

De kerstmarkt in Dordrecht gaat in 2023 helaas niet door maar gelukkig vele anderen wel

Welke kerstmarkten zijn er in 2023? Wanneer en waar? In alle hoeken van Nederland? In dit overzicht hou ik je op de hoogte van al het nieuws rondom kerstmarkten in 2023.

Laatste update: 6 november 2023

Kerstmarkten in Valkenburg

Het lijkt erop dat Valkenburg in 2023 weer volop in kerstsfeer is. In ieder geval is de markt in de Gemeentegrot (vrijdag 17 november tot en met zaterdag 30 december) bekendgemaakt, wanneer de kerstmarkt in de Fluweelengrot open gaat is nog niet bekend. Let op: bij de grot is géén dagkassa aanwezig, koop je tickets voor de Kerstmarkt in de Gemeentegrot dus online.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Wie de hoofdstad bezoekt, kan meteen de trein of metro pakken naar de RAI. Daar vindt van 14 tot en met 30 december 2023 Het Amsterdams Winterparadijs plaats. Van hapjes en drankjes, attracties, schaatsen en veel ijspret: het kan allemaal.

Magisch Maastricht 

Een van de leukste locaties in Nederland is misschien wel de kerstmarkt in Maastricht. In 2023 verandert de Vrijthof in een magisch kerstdorpje, van 30 november tot en met 31 december.

Kerstmarkt Haarlem

Hij staat weer ingepland voor 2023: de 29ste editie van de kerstmarkt Haarlem. Dit jaar vindt hij plaats van vrijdag 8 december tot en met zondag 10 december. Dat betekent sfeervol shoppen in de gezellige binnenstad.

Royal Christmas Fair Den Haag

Het schijnt een waar spektakel te zijn: de Royal Christmas Fair oftewel de ouderwetse kerstmarkt in Den Haag. Van 7 tot en met 23 december 2023 zie je ruim honderd kersthuisjes, duizenden led-lichtjes en sfeervolle vuurtjes. Er is glühwein en een bezoek van de enige echte Kerstman mag niet ontbreken!

Uiteraard staat nog niets in steen gebeiteld en is het duimen dat we ook in 2023 volop kunnen genieten van de kerstsfeer in onze mooie steden! Binnenkort komt er ook een update van kerstmarkten in andere landen.

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *