Zoek je een feestelijk gerecht dat een smaakexplosie is? Stop maar want ik heb hem hier voor je. Deze risotto verenigt alle knusse smaken die ik me maar kan voorstellen én is een succes voor het hele gezin. Neem wel de tijd om te blijven roeren want geloof me: daar wordt ‘ie het smeuïgst van!
Een van de smaakmakers in dit recept zijn de porcini. Deze gedroogde paddenstoelen koop je gewoon bij de supermarkt. Kun je geen verse cranberries vinden? No problemo, die vind je in de diepvries van bijvoorbeeld de ap.
Risotto met cranberries, paddenstoelen en noten
Ingrediënten
- 300 gram risotto
- 1,5 liter bouillon mag van een blokje
- 2150 gram cranberries vers of ontdooit uit de diepvries
- 500 gram kastanjechampignons in stukjes
- 150 gram gedopte ongezouten pistachenoten
- 150 gram amandelen
- 2 lente-uitjes in ringen
- 15 gram porcini of andere gedroogde paddenstoelen
- 1 takje tijm vervang eventueel door een theelepel gedroogde tijm
Instructies
- Week de gedroogde paddenstoelen in genoeg water zodat ze onderstaan. Snijdt de lente-uitjes in ringetjes. Hak de noten fijn. Zet de bouillon op een laag pitje zodat deze warm is en blijft.
- Verwarm olie in een hapjespan. Bak de risotto kort tot deze glazig wordt. Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe totdat het is opgelost en blijf roeren.
- Bak ondertussen in een andere pan de champignons, ris de tijm en bak mee.
- Wanneer de rijst gaar is en smeuïg voeg je de cranberries toe. Giet de porcini af en vang het vocht op. Dit mag bij de risotto. Verwarm de ccranberries mee en voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Serveer de risotto met er bovenop de kastanjechampignons. Garneer met de noten en de lente-uitjes en vers gemalen peper.
En dan kan ik nog maar één ding zeggen: buon apetito! Vergeet je mij ook niet te taggen op Insta als jij hem kookt?
Liefs, José