Kerstverplichtingen gezellig? Wel met deze tips!

Kerstcadeau inpakken tips - Let it Snow

Je kent het vast wel: je hebt hoge verwachtingen voor de kerstdagen, maar naderhand was het toch niet helemaal zoals je had gehoopt. Mij overkomt dat ook wel met de feestverplichtingen in de laatste maand van het jaar. Jammer, want december zou juist één groot feest moeten zijn! En dat kan ook, met deze handige tips. 

Wat is het belangrijkst voor jou?

Bedenk voor jezelf: wat vind je het belangrijkste tijdens de feestdagen. Is dat samen zijn met familie, met vrienden, met alleen je geliefde? Is dat veel eten? Is het er op uit gaan? Wat jij het belangrijkste vind, moet het uitgangspunt voor jouw ideale kerst zijn. En ja, dan moet je soms voor jezelf kiezen. Maar jouw loved ones willen toch ook dat jij de leukste kerst hebt?

Kijk ook eens terug op kerst de afgelopen jaren. Wat is je bijgebleven? Waar werd je blij van? Wat irriteerde je? Het klinkt wellicht psycholoog-achtig en dat is het misschien ook wel, maar zo kom je al makkelijker tot jouw ultieme Kerstmis. Zo vierden wij al jarenlang kerst, op beide dagen met één familie, middels een kerstdiner. Maar de komst van neefjes, nichtjes en een eigen spruit maakten dat de avond en zo’n lange zit niet ideaal is. En dus verschoven we de feestelijkheden naar een lunch voor een wat minder stijve viering. Een mooi compromis.

Begin het kerstdiner plannen op tijd

Je wil in de zomer nog niet denken aan koud weer, ik snap het helemaal. Maar als de blaadjes beginnen te vallen is het een prima tijdstip om alvast aan de planning van de kerstmaaltijd te beginnen. Er zijn genoeg dingen die je op voorhand kunt bereiden zodat je minder stress hebt op de feestdagen zelf. En wie wil er nou niet minder “moeten” tijdens die familiedagen? Wat je nu al kunt voorbereiden lees je in het artikel Voor het ultieme kerstdiner begin je nu al met plannen.

Going Dutch: Secret Santa

Wij Nederlanders worden als übergierig gezien. Niet voor niets is going Dutch het Engelse antwoord op de rekening delen. Maar wat wij Nederlanders wel goed doen is lootjes trekken. Wie zegt dat je dat met kerstkado’s ook niet kan doen? Het scheelt je een hoop tijd en stress, en dat is nou net waar de meesten een tekort aan hebben tijdens The most wonderful time of the year!

Neem de tijd

Plan niet alles dicht op elkaar. Waar je echt niet op zit te wachten is stressen van de ene naar de andere activiteit. We hebben niet voor niets twee kerstdagen, maar gebruik van de tijd die je hebt. En aangezien de kerst nu net na het weekend viert, kun je net zo makkelijk een kerstavond diner organiseren. Zo kun je op tweede kerstdag nog even uitbuiken, uitpuffen of een lekkere wandeling maken. Die laatste week van het jaar ga je zo uitgerust in om weer helemaal klaar te zijn voor Oud & Nieuw!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik zo dingen gepland heb kan ik met een gerust hart de leukste films bingewatchen (heb je mijn lijst met àlle kerstfilms die je op Netflix vindt al gelezen?)

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *