Laat kerst maar beginnen met deze kerstfilms op Netflix!

A Christmas Prince Netflix - Let it snow

Ben jij er ook klaar voor om je op de bank te installeren met kerstfilms? Netflix heeft talloze kerstfilms in haar bibliotheek staan die een kerstmarathon ontzettend makkelijk maken. Of je nou met je (b)ff, vrienden of alleen wilt kijken, er is een kerstfilm voor iedereen! #nospon (was het maar zo’n droom) 

A Christmas Prince

Deze nieuwe (2017) Netflix Original film wordt sinds een paar dagen helemaal gehypet. Des te leuker omdat ik hem net voor alle hustle and bustle keek. Journaliste Amber wordt in de aanloop naar kerst naar het fictieve koninkrijkje Aldovië gestuurd om de kroning van playboy prins Richard te verslaan. Maar om een scoop te krijgen moet ze liegen over haar identiteit. Okay, de film ligt een beetje voor de hand. Maar wat is daar mis mee? Ondanks het voorspelbare plot is het een vermakelijke film om naar te kijken. Niet in de minste plaats vanwege het sprookjesachtige kasteel, de feeërieke sneeuw en de kerstdecoratie overal. Kijk hem vooral in de aanloop naar kerst, want over-the-top kerstig is hij niet. Saillant detail: bij de kroningsjurk moeten ze wel gekeken hebben naar onze Koningin Máxima.

The Spirit of Christmas

Workaholic Kate kan maar niet verliefd worden. Net voor kerst krijgt ze de onmogelijke opdracht: een herberg voor het einde van het jaar verkopen dat geteisterd wordt door een geest. Zal het haar lukken? Toen na 10 minuten, op een donkere avond alleen op de bank, de eerste geest zich aandiende zappte ik snel weg. Toch is The Spirit of Christmas allesbehalve een enge film. Het verhaal is hartstikke romantisch, er zitten wat verrassende elementen in (al is de uitkomst van een romantische film meestal te voorzien) en het thema “12 dagen voor kerst” is dankzij het gelijknamige liedje lekker kerstig. Wil je nog een beetje verrast worden? Check dan deze trailer niet!

A Wish For Christmas

Ontluikende romance? Check. Winterse omstandigheden? Check. Kerstliedjes? Check. A Wish For Christmas heeft alles in huis om een goede kerstfilm te zijn èn heeft wat mij betreft ook nog eens een goed verhaal. Sara laat op werkgebied over zich heen lopen en heeft dan ook maar één kerstwens: moediger zijn. Maar wees voorzichtig wat je wenst… Ik kan deze film zeker aanbevelen!

Every Christmas Has a Story

Dat je niet van kerst houdt, kun je maar beter niet op live televisie vertellen. Wanneer journaliste Kate Harper per ongeluk laat weten geen kerstliefhebber te hebben krijgt ze van haar baas een opdracht: doe verslag vanuit het kerstigste kleine dorpje van Amerika. Zal ze haar kerst spirit terugvinden? Op het eerste oog verwachtte ik niet veel van het verhaal maar eigenlijk is het best wel vertederend. Ja, er zit wat romantiek in. Maar ik vind het juist verfrissend dat dat maar een klein onderdeel van het mooie verhaal is. Kijken dus!

Mariah Careys Merriest Christmas

Ik dacht eerst dat dit een film was. Eigenlijk moet je het zien als een uurtje met Mariah & friends. Bekende kersthits van La Carey en traditionele kerstliederen worden afgewisseld met leuke gesprekjes bij haar thuis en echte kersttradities. Erg leuk om aan te zetten op bijvoorbeeld kerstavond of op de achtergrond tijdens een gezellig avondje voor de open haard.

https://www.youtube.com/watch?v=PtrK7vJRngY

Mannenharten

Deel 2 is inmiddels al weer een paar jaar uit, maar het eerste deel vind je op Netflix. 6 mannen staan op dat ene punt van hun leven: gaan ze verder op het pad dat ze nu volgen, of is het toch tijd om koers te veranderen? Denk aan Sex and the City, maar dan met mannen en in hartje Amsterdam. Leuk om met je BF te kijken, onder het mom “maar er spelen mannen de hoofdrol”.

Dit zijn maar een paar van de kerstfilms op de streamingdienst, en alleen maar diegenen die ik tot nu toe heb bekeken. Ook te zien zijn:

 • How The Grinch Stole Christmas
 • Holidaze
 • Merry Kissmas
 • Christmas With The Kranks
 • Deck The Halls
 • Jingle All The Way
 • The Night Before
 • Bad Santa 2
 • A Dogwalkers Christmas
 • A Very Murray Christmas
 • I’ll be home for Christmas
 • How Sarah Got Her Wings

Ik ben nog lang niet klaar met kijken met bovenstaand lijstje. Welke film heb jij al gezien, of welke film wil jij nog kijken?

Liefs, José

P.S.: You didn’t hear it from me, maar op YouTube kwam ik van sommige rolprenten de gehele film tegen. Voor als je geen Netflix hebt…

Hoofdfoto: Netflix

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *