Naar deze kerstevenementen kijk ik uit

Royal Christmas Fair Den Haag - Anne de Rijke - Let it snow

Nog maar één nachtje slapen en dan is de Goedheiligman in ons land. Maar volgende week begint het kerstseizoen officieus: de Country & Christmas Fair gaat van start. En daarmee gaat ook het seizoen van start van de kerstmarkten.

De kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht ken je wellicht wel, maar er zijn ook een aantal fairs op bijzondere locaties waar ik persoonlijk naar uit kijk. En wellicht bezoek ik ze ook nog allemaal.

Als je me al wat langer volgt, weet je nog hoe ik vorig jaar naar de Country & Christmas Fair ging. Nou ja, ik kwam het terrein niet op omdat het parkeerterrein één grote modderpoel was. Maar nu ben ik nog benieuwder naar de sprookjesachtige setting van deze kerst zesdaagse op Kasteel De Haar. Met ruim 220 kraampjes is dit één van de grotere kerstfairs. En zo lekker centraal gelegen kan bijna iedereen er wel heen. Country & Christmas Fair, 20 tot en met 25 november 2018, Haarzuilens

Aftermovie Country & Christmas Fair 2017

Eerder deze week deelden wij met jullie op Facebook al een mooie timelaps video, vandaag gooien wij er nog een kerstschepje bovenop; De officiële aftermovie van de Country & Christmas Fair 2017! We wensen jullie een fantastisch weekend toe. Gezien de laatste weerberichten zit er bovendien misschien wel een mooi wit weekend in…

Gepostet von Country & Christmas Fair am Freitag, 8. Dezember 2017


Niet alleen midden- en zuid-Nederland kunnen genieten van mooie kerstfairs. In het Noord-Hollandse Heemskerk vindt ieder jaar de Castle Christmas Fair plaats. Het toneel is het sprookjesachtige kasteel Assemburg, dat vorig jaar mocht genieten van de mooiste versiering die een kerstmarkt kan krijgen: een prachtig deken van sneeuw. Met modeshows, de hele dag optredens en natuurlijk talloze kraampjes waan je je in een echt kerstsprookje. Castle Christmas Fair, 29 november tot en met 2 december, Heemskerk

Als je het over een kersmarkt hebt, dan denk je eigenlijk niet aan alles rondom kerst zoals cadeautjes, kleding en misschien wel het belangrijkste: het kerstdiner. En vooral over dat laatste leer je alles op de KerstFair Huis Doorn. Niet alleen kun je meedoen met een live cooking sessie, ook leer je alles over “hoe het heurt” en krijg je sabreerdemonstratie. Jaja, je ziet hoe je een champagnefles ontkurkt met een sabel. De KerstFair Huis Doorn is misschien niet de meest kerstige kerstfair, maar zeker wel de meest leerzame. KerstFair Huis Doorn, 13 tot en met 16 december 2018, Doorn.

KerstFair Huis Doorn - Let it snow

Nooit heb ik geweten dat je in Den Haag de Royal Christmas Fair hebt. Het klinkt in ieder geval goed, een royale kerstmarkt. Blijkbaar is het al weer de vijfde editie: een jubileum! Tien dagen lang strijken er zo’n 80 kraampjes neer op het Lange Voorhout. Lekker overzichtelijk dus, maar ook lekker struinen. Met tien dagen kun je vast wel een gaatje vinden in je agenda, of je nu op woensdagmiddag met kinderen gaat (zo is er een kerstman) of lekker ‘s avonds met je geliefde (onder het genot van kerstkoren), voor iedereen is er wel iets te doen en te zien. Ik word in ieder geval enthousiast van de beelden. Royal Christmas Fair, 14 tot en met 23 december 2018, Den Haag.

Als ik ergens een fan van ben dan is het wel van ouderwetse kerstmarkten, en het Winter Station in het Spoorwegmuseum heeft daar alle ingrediënten voor: schaatsen tussen oude treinen, een reusachtige kerstboom, een ouderwets carrousel en natuurlijk het Spoorwegmuseum zelf. Er zijn zowel activiteiten voor kinderen (zoals schminken) en optredens die leuk zijn voor jong en oud. Winter Station, 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019, Utrecht

Uiteraard zijn er nog de talloze kerstmarkten waar ik het liefst allemaal heen ga. Maar eens kijken waar ik dit kerstseizoen allemaal heen ga! Naar welke kerstmarkt kijk jij uit?

Liefs, José

Hoofdfoto: Anne de Rijke/Royal Christmas Fair, Wikimedia

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *