Scandinavische kerstmarkten in Rotterdam

Scandinavische kerstmarkten Rotterdam - Let it Snow

In Scandinavië lijken ze te weten hoe het heurt: lekker kneuterig Kerst vieren. Daarom zijn Scandinavische kerstmarkten zo leuk om te bezoeken. En laat Rotterdam maar liefst drie kerstmarkten hebben met invloeden uit het hoge Noorden! 

Zeemanskerken zijn van oorsprong opvangplekken van buitenlandse zeemannen (veelal Scandinaviërs) waar ze hun godsdienst kunnen uitoefenen. In de afgelopen jaren organiseren de Deense, Zweedse en Finse zeemanskerken in Rotterdam kerstmarkten. Het leuke is dat je hier traditionele producten en etenswaren koopt die je nergens anders vindt.

Noorse kerstmarkt

De Noorse kerstmarkt trapt op donderdag 9 november al af. Het gehele lange weekend geniet je hier van smørbrød en taarten en shop je prachtige Noorse truien, sieraden, plaids, kalenders en zelf gemaakte handwerkjes en kerstversieringen.

Deense & Finse kerstmarkt

Een week later bezoek je de Deense en Finse kerstmarkt. Van 17 t/m 19 november snoep je van de Finse lakkakakku (bergbraambessentaart) en korvapuusti (koffiebroodjes) en Deense hotdogs, wienerbrød,  smørrebrød en gløgg met een brunkage. Ook voor Deens design, rustiek houten en papieren kerstversiering, en de Finse merken Marimekko en Iitalia, kun je op de twee kerstmarkten terecht.

Kun je dat weekend niet? Of wil je uitgebreid genieten van de Deense hygge? De Finse Zeemanskerk opent ook haar deuren in het weekend van 24 t/m 26 november.

Noorse Zeemanskerk, Westzeedjk 300, 9 t/m 11 november
Deense Zeemanskerk, Coolhaven 1, 17 t/m 19 november
Finse Zeemanskerk, Gravendijkwal 64 BG, 17 t/m 19 & 24 t/m 26 november

Ben jij al toe aan kerstmarkten, of is dit jou nog een beetje te vroeg?

Liefs, José

Hoofdfoto: Koen Eijckelenboom

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *