Update: Deze kerstige Netflix Originals zie je kerst 2020 (en ja, daar zitten sequels bij!)

Kerstfilms op Netflix kerst 2020 Holidate - Let it Snow

Het lijkt wel het heetste nieuws hier op Let it Snow: wat kun je aan kerstigs zien op Netflix? Nou dan heb je geluk, want ik kan al een aantal nieuwe films bekendmaken die je rond kerst 2020 kunt zien op Netflix in Nederland!

– Let op: dit artikel is verouderd. Lees dit artikel voor alle nieuwe Netflix kerstfilms in 2021.

Laat ik beginnen met de sequels. Zowel op het gebied van series als films kun je in 2020 gewoon verdergaan waar je voorgaande kersten gebleven bent! Het meest kijk ik uit naar Hjem til Jul. Het open einde – wie staat er toch voor de deur – doet me echt verlangen naar het vervolg! Wat het verhaal is weet ik nog niet, maar wel dat Ida Elise Broch (hoofdpersonage Johanne), Gabrielle Leithaug (bestie & roomie Jørgunn) en Line Verndal (collega & love interest Eira) meedoen. Ook regisseur Per-Olav Sørensen is weer van de partij. Dit jaar komt de serie online op 16 december. Hier vind je Hjem til Jul/Home for Christmas op Netflix.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Netflix Nordic (@netflixnordic) op

Ken je nog het verhaal van een broer en zus die per ongeluk Santa’s slee laten chrashen? The Christmas Chronicles krijgt een vervolg en Netflix vertelt dat ‘Kate nu een cynische tiener is die onverwachts wordt herenigt met de Kerstman als een geheimzinnige herrieschopper Kerstmis permanent dreigt te verpesten’. Kurt Russel en Goldie Hawn (in real life ook een setje) trekken hun rode jasjes met witte bontkraag weer aan. Chris Columbus (die je vast wel kent van Harry Potter en Home Alone) neemt plaats in de regiestoel dus dat belooft wederom een mooie familiefilm. Je kunt hem bekijken vanaf 25 november maar hij heeft al wel een plekje in de Netflix-bibliotheek.

Über Weihnachten doet me met de trailer een beetje denken aan Hjem til Jul, doordat hoofdpersoon Bastian met een gebroken hart thuis is bij zijn ouders voor kerst. Daar wachten hem een aantal niet zo aangename verrassingen. Je checkt deze Duitse serie vanaf 27 november.

Holidate gaat over een fenoneem dat ik in Nederland eigenlijk niet ken: dat je een beetje een loser bent als je geen date meeneemt naar één van de feestdagen. Maar heerlijk romkom is deze film (die nu al op Netflix staat en die ik al heerlijk heb bekeken) zeker. Ik zal niet al teveel weggeven, maar singles Sloane (Emma Roberts) en Jackson (de hunkie aussie Luke Bracey) spreken af elkaars dates te zijn tijdens de feestdagen: holidates dus.

Komt hoofdrolspeelster Kat Graham van Operation Christmas Drop je bekend voor? Niet zo gek voor ons kerstliefhebbers want ze speelde al in de Netflix Original Holiday Calendar. In 2020 is Kat de leading lady in Operation Christmas Drop: een film die zich afspeelt op een tropische luchtmachtbasis waarop haar personage Erica op werkbezoek komt en moet dealen met de iets te genereuze piloot Andrew. Je ziet deze film al vanaf 5 november!

Wil je niet een film maar een hele serie? Dan zit je goed met de boekverfilming van Dash & Lily. Qua vorm doet ie me een beetje denken aan A Cinderella Story, doordat de hoofdpersonages contact met elkaar hebben via een notitieboek waarin ze beiden schrijven, en elkaar nog nooit hebben ontmoet. Ik heb alleen de trailer gezien, maar ik kan niet wachten totdat ik de serie kan bingen (vanaf 10 november)!

Lookalikes is iets waar Netflix al eerder succes mee had met Orphan Black. Ze stoffen in 2020 de film The Princess Switch af en voegen daar een derde rol voor Vanessa Hudgens: feestbeest Fiona. Die komt de boel eens stevig opschudden, en dat terwijl Stacy een happy ending had met Edward en het niet zo lekker botert tussen Lady Margaret (die net de troon van Montenaro heeft gekregen) en Kevin. Oef, dat voorspelt genoeg drama! 19 november komt ‘ie in de bibliotheek, maar je kunt op deze pagina een reminder instellen!

Op de film A Boy Called Christmas kan ik echt niet wachten, en wel omdat Michiel Huisman er een rolletje in heeft! Voeg daarbij locaties in Londen, Tsjechië, Lapland en Slowakije toe en ik hoef al bijna het verhaal niet te weten: Een doorsneejongen genaamd Nikolad gaat op een ongelooflijk avontuur in het besneeuwde noorden, op zoek naar zijn vader die een zoektocht onderneemt naar het elvendorp Elfhelm. Het koppige rendier Blitzen en zijn loyale huismuis gaan met Nikolas mee als hij zijn lotsbestemming in dit magische, grappige en ontroerende verhaal, dat bewijst dat niets onmogelijk is.

Musicalfilms zijn een nieuw terrein voor Netflix, en ze gaan dat avontuur aan met Jingle Jangle: A Christmas Journey. Deze sprookjesachtige film speelt zich af in een wereld vol keipaadjes, waar een speelgoedmaker en zijn kleindochter proberen een magische uitvinding proberen te repareren voordat het kerst is. Ik ben benieuwd! Psst: Jingle Jangle staat al in de Netflix-bibliotheek dus je kunt hem opslaan om een melding te krijgen!

Ik heb een zwak voor Dolly Parton sinds ik haar zag in de film Steel Magnolia’s. De vrouw is me toch een figuur met een karakter! Ze brengt kerst 2020 haar eigen film uit, mét liedjes. Ook Christine Baranski, die we kennen van Mamma Mia!, speelt mee. Dat wordt swingend de feestdagen in! Je ziet deze muzikale film vanaf 22 november op Netflix.

Waar kijk jij het meest naar uit?

Liefs, José

Hoofdfoto: LiS

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *